Infraestructures i serveis

municipal

trànsit

Arenys de Munt posa a prova els canvis a la riera

Un tram de la rambla es fa de baixada per impedir el trànsit de pas, però això causa col·lapses al semàfor d'accés a la carretera

A partir de la segona quinzena es valorarà l'impacte en el comerç

Els tècnics de Carreteres s'havien de desplaçar ahir a la tarda fins a Arenys de Munt per ajustar la cadència del semàfor a l'encreuament del rial Bellsolell. Els canvis de circulació en un tram de la riera feien confluir en aquest rial el doble de vehicles del que es habitual, ja que no tenien prou temps per sortir a la carretera. Els agents de la policia local van obrir al trànsit de baixada a les onze del matí i van regular el pas de vehicles de sortida a la carretera. “No n'hi ha prou amb els 24 segons de sortida i s'allargarà”, va explicar el regidor de Mobilitat, Àngel Castillo (ERC).

La retenció en aquest semàfor feia que més d'un conductor aprofités fins al darrer moment per passar, encara que fos amb el semàfor en vermell. Una infracció perillosa en una cruïlla on tot seguit hi accedeixen els conductors que surten del polígon industrial. El primer dia de la prova pilot també va agafar desprevinguts alguns conductors. “Anaven despistats entrant i sortint de la riera i s'ha indicat que l'accés era més amunt”, va reconèixer el regidor.

La senyalització es va reforçar a l'entrada del poble per indicar el nou accés per anar a la part alta des del passatge de la Cotxeria. En aquest punt, segons explica el regidor de l'àrea, no es van detectar problemes i es va verificar l'accés permès pels camions de fins a 2.500 quilos. Els agents reforçaran la vigilància per informar als conductors aquesta primera setmana de canvis. Ahir també es va aprofitar per netejar la riera abans d'obrir al trànsit aquest tram, que està urbanitzat.

El comerç, expectant

Els canvis de circulació no han estat massa ben rebuts pels comerciants. La presidenta de l'associació comercial, Silavana Herce, es mostra sorpresa per l'anunci del govern de reunir-se les pròximes setmanes per avaluar l'impacte que pot tenir sobre l'activitat comercial. “Vam acordar que en tornaríem a parlar, però no sabem si la prova durarà un mes o un any”, es lamenta. Els comerciants consideren que restringir el trànsit de pas de la riera farà que menys gent vagi a comprar al poble.

LA XIFRA

2.500
vehicles al dia es calcula que passen per la riera sense tenir origen ni destinació en aquesta via.

LA FRASE

La policia farà un reforç durant tota la setmana per informar els conductors i revisar els canvis
Àngel Castillo
regidor de mobilitat (ERC)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.