Serveis

S'amplien les restriccions d'aigua al Port de la Selva

A partir de dilluns es tancaran les dutxes de les platges

La salinitat de l'aigua de la xarxa continua pujant, però és apta per al consum, segons Salut Pública

El Port de la Selva amplia les mesures restrictives d'ús de l'aigua de la xarxa iniciades el 19 d'agost passat i tancarà dilluns les dutxes de les platges.

L'última analítica de l'aigua ha donat un resultat de 365 mg de clorurs (sal) per litre, un percentatge que supera el que es considera òptim (250 mg/l) i que ha comportat la comunicació immediata d'aquesta situació per part de l'empresa gestora de la xarxa (Sorea) a l'Agència de Salut Pública de Catalunya. Amb tot, l'alcalde, Josep Maria Cervera, confirmava ahir que Salut Pública ha establert que l'aigua de la xarxa municipal és “apta per al consum amb no conformitat de clorurs”, motiu pel qual no cal prendre per ara cap mesura per al seu consum. L'Ajuntament va publicar ahir un ban per informar la població de la situació i ha engegat més iniciatives per reduir el bombatge d'aigua de l'aqüífer: d'una banda, s'ha posat en funcionament el pou de la Sorra, que aporta uns 100 m³ d'aigua sense clorurs que és infiltrada a la riera de Rubiés a l'altura dels pous de captació de la xarxa; també s'ha organitzat un servei de subministrament d'aigua regenerada al club nàutic i a les empreses nàutiques que ho han requerit per a la neteja i hibernació d'embarcacions. Amb aquestes mesures, que se sumen a les que es van engegar a l'agost (limitar l'ús de l'aigua de la xarxa a usos domèstics), s'ha aconseguit reduir el volum d'aigua subministrada d'uns 2.280 m³ (el 15 d'agost) a uns volums d'entre 900 i 1.000 m³ en l'actualitat. Tot plegat té per objectiu mantenir els nivells de l'aqüífer. Aquestes mesures, però, no aconsegueixen revertir el procés de salinització de l'aqüífer provocat per la sequera, que només un període pluges podrà solucionar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia