Infraestructures i serveis

Municipal

Tornen a canviar el trànsit a la riera d'Arenys de Munt

El govern reconeix que la prova pilot per reduir els cotxes de pas feia baixar les vendes als botiguers

El comerç es queixa que no se'ls hagi escoltat abans

Un mes de canvis a la riera d'Arenys de Munt. El govern ha decidit, finalment, deixar com estava la circulació perquè els conductors puguin entrar fins al capdamunt de la riera, encara que només ho facin de pas. “S'havia de provar quina era l'afectació a l'hora de treure trànsit. Fer canvis en els hàbits de mobilitat sempre és delicat, però no pensàvem que afectaria tant”, apuntava ahir el regidor de Promoció Econòmica, Josep Sànchez (ERC), que les últimes setmanes s'ha entrevistat amb comerciants queixosos per la davallada de les vendes des que es va canviar la circulació de baixada, a principi de setembre.

La prova pilot responia a un estudi de mobilitat de la Diputació que recomanava reduir el trànsit dels 2.500 vehicles diaris de la riera desviant els que van de pas cap a la carretera. La presidenta de l'associació comercial, Silvana Herce, es mostrava satisfeta perquè finalment s'ha “escoltat el que passa al carrer i no als despatxos” després d'acumular les queixes de comerciants sobretot del sector de l'alimentació. “De baixada els convidàvem a marxar del poble quan molts clients acostumen a comprar i després a carregar amb el cotxe”, apunta Herce.

LA FRASE

Fer canvis en els hàbits de mobilitat sempre és delicat, però no pensàvem que afectaria tant
Josep Sànchez
regidor de promoció econòmica d'arenys de munt

Tallar el trànsit per les obres

A mig matí la riera tornava a tenir la direcció ascendent fins a l'Eixample. “S'ha reduït el trànsit i la pols a la riera però els cotxes anaven massa ràpid de baixada i el comerç patia per les vendes”, reconeixia el regidor de Mobilitat, Àngel Castillo (ERC). Aquesta actuació de prova ha permès analitzar els pros i contres de restringir el trànsit a la principal via comercial, on els veïns també demanen que hi hagi menys cotxes. “S'ha d'aconseguir una riera oberta a tothom, buscant l'equilibri entre les demandes dels veïns i els botiguers”, afirma Castillo. Aquest serà el repte dels propers mesos del govern municipal, que té pendent per l'any vinent les obres d'urbanització d'un nou tram de riera que obligarà a tallar-hi el trànsit. “Hem pres nota del que s'ha fet bé i el que es pot millorar, i s'haurà de treballar a fons si es vol una riera més amable.” En aquest sentit, Castillo apunta que ja s'ha començat a fer feina a les trobades del consell d'urbanisme per tractar aspectes de la riera, com el disseny dels escocells dels arbres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.