Infraestructures i serveis

Municipal

seguretat

El port d'Arenys de Mar estarà més vigilat i il·luminat

Canviaran els 200 punts de llum per tecnologia led i es posaran 32 càmeres als accessos i zones de passeig

Arenys de Mar tindrà més càmeres de vigilància i nova il·luminació al port pesquer, als accessos, als aparcaments i a la zona de passeig. L'objectiu és millorar la seguretat i l'estalvi energètic dins la zona portuària. Es modernitzaran les càmeres que ja hi ha, canviant el sistema analògic pel digital i posant sistemes de videovigilància a 32 punts diferents. La nova tecnologia permetrà disposar de la digitalització d'imatges amb continuïtat i major qualitat i tenir un protocol de transmissió de dades més eficient, per respondre amb més rapidesa davant les incidències que es puguin produir.

En les actuacions de millora de les instal·lacions portuàries, també es canviaran els 200 punts de llum que hi ha dins la zona del port per incorporar els últims avenços amb tecnologia led. Els nous llums, que substitueixen els convencionals de vapor de sodi, reduiran el consum, allargaran la vida útil dels llums, disminuiran les despeses de manteniment i minimitzaran la contaminació lumínica.

Ports de la Generalitat ha licitat la nova il·luminació, que al port arenyenc suposarà una inversió de 79.332 euros, i un cop s'adjudiqui, el termini per executar els treballs és de quatre mesos. Aquestes actuacions s'emmarquen en la política mediambiental i de qualitat que preveu el pla d'inversions 2014-2017 de l'administració portuària.

LA XIFRA

79.332
euros destinarà Ports a posar nova la il·luminaria per impulsar l'estalvi energètic.

Els cinc locals del dic de ponent, acabats a final d'any

Ports de la Generalitat ha tret a concurs l'explotació dels cinc locals que s'estan construint al contradic de l'àrea de ponent del port. D'aquests locals, el més proper a la zona d'avarada d'embarcacions es destinarà al foment de la vela lleugera i als esports aquàtics. Dos locals, com a màxim, podran tenir usos de restauració i dos es destinaran a activitats noves o complementàries relacionades amb el port i la ciutat. Els licitadors podran presentar les ofertes fins al 18 de novembre. Les obres que ha fet Ports han servit per aixecar l'estructura i posar els serveis, i ara els futurs concessionaris hauran de fer els acabats segons l'activitat de cadascú. L'actuació, inclosa en el pla d'inversions 2014-2017 de l'empresa pública de la Generalitat, compta amb una inversió de 972.000 euros i es preveu acabar les obres a finals d'any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia