Infraestructures i serveis

municipal

la gestió de l'aigua

Torelló comença el debat de la pròxima gestió de l'aigua

La moció presentada per la CUP i aprovada per unanimitat el gener passat per reobrir el debat sobre la gestió de l'aigua al municipi s'ha materialitzat en una comissió que va dur a terme la seva primera trobada la setmana passada. En la comissió, en què participa un representat de cada partit polític del consistori, es donaran a conèixer quatre possibilitats per gestionar el servei de l'aigua de Torelló un cop s'acabi la concessió actual amb Sorea, el novembre del 2018: continuar amb la gestió privada, passar a una gestió pública directa, entrar al consorci de municipis Congiac o esperar a la nova empresa mixta de gestió de l'aigua en què treballa el Consell Comarcal.

Durant els pròxims mesos, els membres de la comissió es reuniran amb representants implicats en cada opció per conèixer-la de prop, i també amb la plataforma Volem l'Aigua Neta, Clara i Nostra, partidària de la gestió pública d'aquest recurs.

També hi ha la voluntat d'obrir el debat a la població, ja que l'aigua potable és un tema sensible a Torelló després de la contaminació dels pous d'abastiment l'any 2000 provocada per dues empreses de la població.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.