Infraestructures i serveis

municipal

frau amb la recollida d'escombraries

El PP s'enorgulleix de la neteja que va fer a Badalona

Els regidors de l'anterior govern desmenteixen l'alcaldessa i neguen haver desmantellat l'àrea de Via Pública

Qualifiquen l'auditoria de “document sense cap certificació tècnica ni jurídica”

“Mai Badalona havia estat tan neta com durant els quatre anys que va governar el PP.” Així ho creuen els regidors de l'antic equip de govern de Badalona, encapçalat per Xavier García Albiol, que durant el seu mandat van fer bandera de la neteja i que ara han d'entomar l'acusació de no haver fet prou per evitar la presumpta neteja de prop de 13 milions de les arques públiques.

Els regidors del PP van respondre ahir a l'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, i al regidor de Via Pública, Francesc Duran, que els atribueixen el desmantellament dels mecanismes de control que, segons una auditoria, no van evitar el suposat frau que hauria comès FCC com a empresa adjudicatària del servei de neteja viària i recollida d'escombraries.

L'exregidor responsable del servei en el mandat anterior, Daniel Gràcia, va recordar ahir que el govern del PP havia “heretat” la concessió que s'havia fet un any abans, quan el PSC estava al capdavant del govern municipal. Tot i això, va desmentir que durant el mandat anterior s'hagués desmantellat l'àrea. Segons Gràcia, el juny del 2011 hi havia quatre persones treballant, el mateix nombre que quan el PP va abandonar el govern municipal quatre anys després. En canvi, segons assegura Gràcia, l'octubre de l'any passat “un dels inspectors es va jubilar i la baixa encara no s'ha cobert”.

El president del grup popular, Juan Fernández, va posar en dubte el valor de l'auditoria i la va qualificar de “document sense cap certificació tècnica ni jurídica”, a més de qualificar les acusacions d'“autèntic despropòsit” i de “mostra de la falta de coneixement absolut que tenen els responsables municipals respecte al funcionament de l'Ajuntament”. Fernández critica que s'hagin fet públiques les conclusions d'un document “que posa en dubte la feina dels treballadors municipals sense que hagi passat cap filtre ni s'hagi revisat jurídicament”. En la mateixa línia es va expressar l'exregidor de Via Pública, que va manifestar la seva “absoluta confiança” en els tècnics del departament de neteja.

És per això que el grup del PP repta el govern municipal a denunciar-ho als jutjats. “Si són certes les conclusions de l'informe, volem saber qui estava en connivència amb l'empresa per provocar l'estafa i, si no és així, el govern haurà de demanar disculpes als treballadors.”

Els regidors del PP també qüestionen “la neutralitat” de l'autor de l'auditoria, Jordi Colomer, de qui van dir que havia estat regidor de la CUP a Arenys de Munt, quan només ha estat assessor del grup municipal i també ha treballat com a tècnic ambiental i consultor especialitzat en la remunicipalització de serveis públics. “Volem indagar com s'ha fet l'encàrrec de l'informe perquè tenim dubtes sobre la seva validesa”, va dir el president del grup del PP, que hi va afegir que, tot i que l'han demanat, encara no en tenen una còpia.

LA XIFRA

4
treballadors
hi havia a l'àrea de Via Pública a principi del mandat anterior i es van mantenir, segons el PP.

LA FRASE

Ara Via Pública té una persona menys perquè no s'ha cobert una baixa per jubilació
Daniel Gràcia
exregidor de via pública


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia