Infraestructures i serveis

Han de tancar el pavelló de la Cellera de Ter

L'Ajuntament detecta deficiències greus en l'estructura de la instal·lació

La nova coberta no estarà a punt fins al setembre, i totes les activitats es deriven a Anglès i a Amer

L'Ajuntament de la Cellera de Ter ha tancat “fins a nou avís” el pavelló municipal, segons ha informat a les entitats i clubs esportius. L'alcalde, David Sarsanedas (La Cellera Acció Municipal), explica que la coberta de la instal·lació presenta deficiències greus. La reparació integral de la coberta no estarà a punt fins al mes de setembre.

Sarsanedas explica que el pavelló, construït el 1982, havia tingut degoters en el mandat anterior, amb Josep Serrallonga de batlle. En els últims mesos el consistori ha invertit diners en les portes d'emergència i en el sistema d'aigua per evitar brots de legionel·losi. El que no esperaven els regidors era que l'intent de cobrir l'estructura, formada per tres capes, derivés en la descoberta que l'estructura no té prou capacitat de resistència per problemes de desgast i de tensió en bigues i columnes.

“Canvi integral”

Després d'encarregar un estudi a una empresa d'enginyeria de Girona, l'Ajuntament ja treballa en la redacció del projecte de canvi integral de la coberta i d'adaptació de l'estructura a la normativa. Havia rebut un ajut de la Diputació per reparar la coberta, que ara no utilitza.

Superada la decepció de fa unes setmanes, l'alcalde intenta veure el costat positiu. “Els problemes no fan que hi hagi un perill físic, però en cas de neu, de vent o si hi ha operaris treballant-hi a sobre, no hi ha garantits els estàndards de seguretat. S'ha de tenir present, a més, que el pavelló és el lloc de confinament al poble [2.054 habitants] en cas de nevada, i hi ha hagut sort d'haver detectat els problemes a temps”, sosté el batlle.

Sarsanedas agraeix el suport del Consell Comarcal de la Selva i del diputat de Cooperació Local de la Diputació, Fermí Santamaria, a l'hora de resoldre la problemàtica actual.

LA FRASE

El pavelló és el lloc de confinament en casos de nevada. Hi ha hagut sort de detectar els problemes
David Sarsanedas
alcalde de la cellera de ter

Un envelat per la festa major

L'alcalde de la Cellera admet que arreglar el pavelló els farà variar el pressupost del 2017. Sarsanedas, però, agraeix el suport dels consistoris d'Anglès i Amer. “El Ter-Brugent ha fet bona feina.” Amb el pavelló tancat des del 16 de gener, el regidor d'Esports, Narcís Pou, explica que la majoria de les activitats s'han traslladat a Amer, a 6 quilòmetres. Hi han anat els equips del Club Bàsquet Cellera, el femení del Club Vòlei La Cellera, i el Zumba i l'escola esportiva que organitzen l'associació de famílies de l'escola Juncadella. A Anglès, a un quilòmetre, hi ha anat l'equip mixt d'adults del vòlei, entre altres. L'Ajuntament busca un lloc per a activitats que organitza com ara Pilates o gimnàs de manteniment, i assumirà les despeses dels pobles veïns i del conserge de la Cellera, que es desplaça. L'alcalde avança que per la festa major, a l'abril, llogaran un envelat perquè el pavelló està inutilitzat. I falta aclarir on es farà el dinar de la festa de la matança del porc (al març) si plou.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.