Infraestructures i serveis

El bus urbà d'Igualada i la Conca d'Òdena guanya un 5% d'usuaris el 2016

Els estudiants de la Universitat i els instituts expliquen gran part de l'augment del nombre de passatgers

Tots els busos incorporaran Wi-Fi gratuït

El nombre d'usuaris de bus a Igualada va augmentar un 4,57% l'any 2016. Les línies dels busos de SA Masats Transports Generals van guanyar més de 16.000 usuaris, fins a arribar als 379.449 durant aquests dotze mesos.

El tinent d'alcalde de Qualitat Urbana, Jordi Pont, va presentar ahir les xifres del servei durant l'any passat i atribueix “gran part de l'augment” als usuaris que fan servir el bus per arribar al campus universitari i als instituts en el marc del sistema integrat de l'ATM, després d'arribar a la ciutat en tren o autobús interurbà. Des del 2012, el preu del bitllet senzill està congelat en els 1,5 euros, un factor que Pont també considera que ajuda a fer créixer el nombre d'usuaris.

La capital de l'Anoia té dues línies circulars: l'LC1 va créixer un 5,98%, i va arribar als 188.618 passatgers, i l'LC2 va créixer un 3,21% i va arribar a la xifra de 190.831.

Pel que fa al conjunt de la Conca d'Òdena, tenint en compte també l'LTF, que circula els festius; l'LTM, que arriba fins a Santa Margarida de Montbui, i l'LTV, que dona servei a Vilanova del Camí, hi ha hagut un augment d'un 5,37%, amb una xifra global de 797.323 usuaris.

L'Ajuntament i l'operadora també van presentar ahir el nou vehicle que s'incorporarà al servei. Es tracta d'un vehicle Otokar del model Kent 280 LF, amb 10,8 metres de llargada, tres portes d'accés i capacitat per a 93 persones. Concretament, disposa de 21 seients i té espai per a 72 passatgers drets o bé per a 63 passatgers drets i una persona amb mobilitat reduïda. Segons la gerent de Masats, Carme Pros, “serà el bus urbà amb més capacitat que circularà per Igualada”.

Wi-Fi als autobusos

El nou vehicle ja incorpora servei de Wi-Fi gratuït, una funcionalitat que guanyaran tots els autobusos urbans de la Conca d'Òdena al llarg del primer trimestre d'aquest 2017. Segons Jordi Pont, dotant els busos de Wi-Fi pretenen atreure aquest públic jove i estudiant, “tot i que ja és un servei d'ús universal”.

Finalment, l'Ajuntament instal·larà al llarg d'aquest any cinc plataformes de formigó en parades de bus. Aquesta mesura, que s'afegirà a les cinc plataformes que ja es van instal·lar la tardor passada, pretén “evitar l'habitual incivisme” en algunes parades on hi ha cotxes aparcats, segons Jordi Pont. També es vol facilitar l'accés a les persones grans, les que porten cotxets de nadons o les que tenen mobilitat reduïda.

LA XIFRA

797.323
usuaris
van fer servir l'any 2016 les diferents línies urbanes de la Conca d'Òdena.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia