Infraestructures i serveis

El jutjat manté l'obligació de portar aigua a Residencial Park

L'Ajuntament va demanar aixecar la mesura atès que l'aigua de l'aixeta ara és potable, però encara no hi ha pronunciament

El ban que en prohibia el consum es va aixecar el 13 de desembre

L'Ajuntament de Maçanet de la Selva continua subministrant aigua potable als veïns de la urbanització Residencial Park dos cops per setmana, encara que des del 13 de desembre passat va aixecar el ban que determinava que aquesta no era apta, perquè així ho requereix el jutjat. El ban era vigent des del maig i a principis del mes de desembre el Departament de Salut Pública de la Generalitat va trametre a l'Ajuntament els últims resultats sobre la qualitat de l'aigua.

Aquests resultats posaven en relleu la millora de la qualitat de l'aigua i, tot i que amb algunes consideracions, concloïa que no representava un risc per a la salut de les persones. D'acord amb aquest informe, l'Ajuntament va aixecar el ban que restringia el consum d'aigua potable a la urbanització Maçanet Residencial Park. Paral·lelament, va remetre els resultats de la Generalitat al jutjat que instrueix la causa sobre la qualitat de l'aigua i que és qui va imposar la mesura preventiva que consistia a subministrar aigua amb cisternes als veïns afectats. L'Ajuntament no ha rebut cap resposta per part del jutjat referent als resultats i sobre la qualitat de l'aigua, la qual cosa fa que, tot i haver-se aixecat el ban, es continuïn subministrant 20.000 litres d'aigua cada dimarts i cada dissabte, segons va exposar l'alcalde, Antoni Guinó. Actualment són unes 25 persones les que passen a recollir setmanalment aigua subministrada amb cisternes per l'Ajuntament, i és que la quantitat de gent que va a recollir-la des que es va aixecar el ban és significativament menor des que l'analítica va determinar que era apta per al consum. “Mentre el jutjat no digui el contrari, hem d'anar subministrant aigua”, va dir Guinó, que va remarcar que de vegades només hi ha dotze persones que van a recollir l'aigua. L'Ajuntament té previst fer una canonada a Residencial Park, ja que té una subvenció de l'ACA per al projecte, però Guinó va dir que no se sap encara quan es començarà.

LA XIFRA

25
persones
calcula l'Ajuntament que encara passen a buscar aigua, que es reparteix dos cops per setmana.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el darrer article gratuït dels 5 d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia