Infraestructures i serveis

Una carpa de circ a la Cellera per a la festa en lloc del pavelló

L'Ajuntament llogarà a l'abril una vella instal·lació perquè l'equipament està tancat per deficiències greus

L'Ajuntament de la Cellera de Ter no podrà utilitzar per primer cop en vint anys el pavelló municipal per la festa major. Tancat des del 16 de gener i fins al mes de setembre per deficiències greus en l'estructura, el consistori ha decidit llogar una vella carpa de circ per als actes centrals de la festa del poble (del 21 al 24 d'abril). La carpa s'instal·larà al passeig del Carrilet (conegut també com a camp de la matança).

L'alcalde de la Cellera, David Sarsanedas (La Cellera Acció Municipal, CAM), recorda que fins al 1996 a la Cellera ja llogaven un envelat per a la festa, i que ara han hagut de tornar-ho a fer (amb una carpa de circ) perquè no tenen alternativa. L'equip de govern ha descartat instal·lar la carpa al mig del poble, en un espai del Centre Casal Parroquial, per evitar molèsties als veïns.

Estudi d'enginyeria

L'alcalde assenyala que han encarregat a una empresa d'enginyeria quina és la millor solució per reparar les deficiències del pavelló municipal. En principi, la intenció és que el mes de maig el ple municipal pugui iniciar el procés de licitació per “a la reforma integral” de la instal·lació, que va ser construïda el 1982 i en la qual s'havien reparat les portes d'emergència fa uns mesos. Pendent de la inversió que s'hi haurà de fer i confiant que les obres hauran acabat al setembre, els maldecaps del pavelló han fet ajornar l'aprovació del pressupost per al 2017.

Sobre la carpa que volen llogar, l'alcalde cellerenc recorda el precedent del 2015, quan a la festa del Pasteral ja es va llogar una instal·lació similar. “Vam estar mirant tipus de carpes molt diferents. Llogarem una antiga carpa de circ. La del Pasteral feia 200 metres quadrats, però aquesta en fa 300. És modular i delimitarem un espai tancat amb unes tanques i, d'alguna manera, es tornarà a l'esperit popular de la festa”, explica Sarsanedas.

LA XIFRA

20
anys
feia que el pavelló és la seu central de la festa. Ara està tancat per deficiències i es llogarà una carpa de circ.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.