Infraestructures i serveis

Urbanitzacions de Lloret queden 3 dies sense aigua

L’Ajuntament ha pal·liat la falta de servei a MontLloret i Lloret Residencial

Els veïns de les urbanitzacions Lloret Residencial i MontLloret van quedar tres dies sense aigua –des de dissabte fins ahir al migdia–. L’empresa que gestiona el subministrament (Riera de Cabanyes) va demanar l’ajut d’urgència de l’Ajuntament per fer arribar aigua als dos veïnats. Ahir a través d’un comunicat, l’Ajuntament va criticar Riera de Cabanyes i va informar que havia hagut de suplir el servei d’aquesta societat mitjançant la concessionària del poble (Aqualia).

El consistori va acusar l’empresa Riera de Cabanyes, que pertany a Rec Madral, d’incomplir el contracte, no invertir en la xarxa i deixar els veïns sense un servei bàsic. En declaracions a l’agència ACN, l’alcalde, Jaume Dulsat (CiU), va qualificar d’“insostenible” la situació. El màxim responsable de l’equip de govern (CiU-ERC-Avancem i PSC) va instar els veïns a deixar Riera de Cabanyes.

Servei restablert

El regidor responsable del barri de Lloret Residencial, Albert Robert (CiU), i el regidor del PSC Eduardo López van comprovar ahir sobre el terreny que el servei estava restablert. Després de tres dies sense aigua, unes 700 cases de Lloret Residencial –amb molts veïns de segones residències– i a MontLloret ja en tenen. Anys enrere, l’Ajuntament ja va voler assumir el subministrament als dos veïnats, però els residents s’hi van oposar per no haver de pagar un comptador i una taxa municipal. Dulsat diu que l’Ajuntament ha intervingut “per sensibilitat i per garantir un servei bàsic”.

D’altra banda, a Vidreres unes vuitanta cases de la urbanització Aiguaviva Park van estar gairebé un dia sense aigua.

Volen que els veïns reclamin un canvi

En declaracions a l’ACN, l’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, va criticar que l’empresa subministradora (Riera de Cabanyes) ha incomplert un cop més el contracte deixant els veïns sense subministrament. Denuncia que no fa les inversions per garantir l’abastament. Per Dulsat, la situació és “insostenible” i fa ja massa temps que dura. Recorda, a més, que l’Ajuntament va invertir prop de 3 milions d’euros per resoldre aquesta problemàtica i per garantir la connexió d’aquestes urbanitzacions a la xarxa municipal d’aigua. El regidor del barri de Lloret Residencial, Albert Robert, demana als veïns que presentin instàncies a l’Ajuntament per demanar el traspàs a Aqualia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia