Infraestructures i serveis

El Centre de Convencions de Cardona preveu un impacte de vuit milions

S’inaugurarà el 23 de juliol amb un curs dirigit pel doctor Valentí Fuster

Forma part del projecte Cardona Integral, que lidera el prestigiós cardiòleg

El 23 de juliol que ve s’inaugurarà el Centre de Convencions de Cardona (CCCardona) amb el Curs magistral població, bases clíniques i moleculars de la malaltia cardiovascular i la salut, organitzat per la Universitat Internacional Menéndez Pelayo (UIMP) i dirigit pel prestigiós cardiòleg Valentí Fuster, ànima del projecte i director del Centro Nacional de Investigaciones Cardiovasculares (CNIC) i l’Institut Cardiovascular del Mount Sinai de Nova York (Estats Units).

Segons dades que ahir va facilitar el Centre de Convencions de Cardona, en els cinc anys vinents es preveuen fer al municipi uns 54 congressos, amb un impacte econòmic superior als vuit milions d’euros. I és que, segons dades de l’Spain Convention Bureau, la despesa mitjana del turisme de congressos és un 156% més elevada que la del turisme convencional, i se situa en 450 euros de mitjana per congressista.

El nou equipament, una de les potes del projecte Cardona Integral, disposa d’un auditori amb capacitat per a 400 persones i tres sales polivalents equipades amb les últimes prestacions tecnològiques per fer-hi tot tipus de congressos, reunions i conferències. El Centre de Convencions és una iniciativa de l’Ajuntament i de la fundació SHE, que presideix Fuster. El projecte té l’objectiu de fer que “la salut es converteixi en un element prioritari per al futur dels ciutadans de Cardona i en una eina de promoció social i econòmica”.

Un nou turisme

El nou centre s’ha construït a l’antic Cine Moderno i ha costat uns dos milions d’euros. L’edifici, que va ser reformat el 1946 per l’arquitecte Antoni Pons, destaca per la seva ubicació, configuració, estructura i capacitat, a banda del valor arquitectònic, històric i social com a element associat a la cultura. L’Ajuntament el va adquirir l’any 2015 i forma part del catàleg de béns protegits.

El patronat del Centre de Convencions de Cardona, a més de l’Ajuntament i la fundació SHE, també disposa de la col·laboració de Barcelona Turisme. En aquest sentit, Jaume León, director del Centre de Convencions de Cardona, afirma que el nou equipament “aporta una sèrie de valors diferencials en el sector del turisme de congressos, com és el fet de fer congressos en un entorn de ciutat saludable i de gran interès històric i patrimonial. A més, el CCCardona ofereix una oferta diferenciada i, al seu torn, complementària que ajudarà a descongestionar Barcelona, precisament en el sector de l’organització d’esdeveniments”.

LES XIFRES

54
congressos
es preveuen fer al nou Centre de Convencions de Cardona en els cinc anys vinents.
156%
més elevada que la despesa d’un turista convencional és la despesa mitjana del turista de congressos.

Un programa que transformarà el municipi

Que Cardona sigui considerada la ciutat més saludable del món. Aquesta és la premissa amb la qual treballa la vila des del 2011 amb Valentí Fuster, màxim valedor d’un projecte que té un clar objectiu científic, però que de retruc permetrà que Cardona reformi la seva fisonomia amb una injecció de més de quatre milions d’euros –tres dels quals provindran de fons privats vinculats a Fuster i a la fundació que encapçala –Science, Health and Education (SHE)–. Amb el nom de Cardona Integral, el pla es mou al voltant de tres grans eixos: els programes de salut, els esdeveniments i el nou model urbà. La reforma més important serà la transformació de la zona esportiva en unes instal·lacions modernes pensades per posar la pràctica esportiva a l’abast del ciutadà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.