Infraestructures i serveis

La gestió més eficient de l’aigua, a estudi a Tona

El contracte del servei acaba l’any que ve i volen conèixer les opcions per al futur

Tona afronta un any clau per al futur del funcionament d’un dels serveis més bàsics per a la població com és la gestió de l’aigua. El contracte actual finalitza el maig del 2018 i, després d’anunciar fa uns quants mesos que no el prorrogarien, ara cal estudiar les opcions que hi ha: “És un contracte de fa molts anys, que es va prorrogar el 2004 per la portada d’aigües des de la potabilitzadora d’Osona sud. El format, l’arrendament, també està desfasat”, diu l’alcalde, Josep Salom.

En el ple d’aquest mes, i a iniciativa d’una moció presentada per ERC, tots els grups del consistori –hi governa el PDeCAT i hi ha ICV i el regidor no adscrit Pere Senyé– van acordar encarregar un informe als tècnics municipals per tal de conèixer totes les possibilitats de gestió que hi ha sobre la taula: “Ens cal un estudi on es recullin els pros i contres de cada opció, i un cop tinguem el document fet per especialistes que ens digui què pot ser més beneficiós per al poble, s’obrirà un debat basat en explicacions fonamentades”, remarca Salom.

L’aportació del PDeCAT va ser recollida per la resta dels grups, i des d’ERC es va posar l’accent en el fet que un tema “tan important s’obri a la ciutadania”. Amb la moció aprovada, el calendari diu que de cara al setembre s’ha d’haver redactat l’informe amb les explicacions i que, un cop es tingui sobre la taula, hi haurà un període de dos mesos més per debatre’l i explicar-lo a la ciutadania. Abans d’acabar l’any, la decisió sobre la nova gestió de l’aigua hauria d’estar presa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.