Infraestructures i serveis

Berga acosta la fibra òptica al polígon de la Valldan

Telefónica instal·larà la banda ampla al parc empresarial més gran del Berguedà en les setmanes vinents

La instal·lació hauria d’estar enllestida a finals d’agost, segons previsions de l’empresa

La fibra òptica es començarà a instal·lar al polígon industrial de la Valldan (el Berguedà) aquest juliol. L’empresa estatal de telecomunicacions Telefónica ha obtingut la llicència d’obra per a la posada en marxa de la banda ampla i l’Ajuntament de Berga preveu que les obres comencin imminentment. L’establiment del servei de la fibra òptica al polígon ha estat una demanda històrica dels empresaris per la necessitat de facilitar i agilitzar l’activitat diària de les companyies que operen al parc empresarial més gran del Berguedà, amb 91 seus.

Telefónica utilitzarà les rases de la xarxa d’aigua calenta i calor industrial que actualment es troben en fase d’execució per tot el polígon per part de la Mancomunitat de Municipis de la Biomassa. Aquesta mesura pretén aconseguir la coordinació de tots dos projectes per tal d’aprofitar una part de l’obra executada. També pretén establir els criteris que en permetin el doble ús, tenint en compte la possibilitat de realitzar noves ampliacions de la xarxa de distribució dels serveis d’aigua calenta i calor industrial, en cas que sigui necessari.

A finals d’agost

La durada aproximada dels treballs d’instal·lació de la fibra òptica al polígon serà d’unes sis setmanes des de l’inici dels treballs, que es preveu que sigui durant els primers dies del mes de juliol. Per tant, la fibra òptica podria estar completament instal·lada entre mitjans i finals d’agost si efectivament els terminis es compleixen. En aquest sentit, durant l’estiu es realitzarà la instal·lació del cablejat aeri en els traçats existents i això comportarà la substitució dels pals que es troben en mal estat o que es consideren obsolets.

D’altra banda, en els indrets en els quals hi ha una rasa operativa per la qual discorre la instal·lació del subministrament d’aigua calenta sanitària de la Mancomunitat de Municipis de la Biomassa, el servei de fibra òptica serà soterrat per la mateixa escomesa d’aigua calenta, de manera que cadascun dels usuaris podrà decidir lliurement la rebuda o no del subministrament d’algun dels dos serveis.

LES XIFRES

91
empreses
estan instal·lades al polígon de la Valldan, segons dades de l’Agència de Desenvolupament.
6
setmanes
és el temps que Telefónica preveu necessitar per instal·lar la fibra òptica al polígon de la Valldan.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia