Infraestructures i serveis

Calafell genera 100.000 euros d’estalvi en llum

L’Ajuntament de Calafell va aconseguir un estalvi de 100.000 euros en la factura elèctrica del 2016, una xifra que representa un 8,2% del total del cost del 2015. La baixada de cost s’ha aconseguit bàsicament amb l’ajustament de la potència contractada.

L’any 2015 l’Ajuntament de Calafell va pagar un rebut elèctric de més d’un milió d’euros (1.154.602 euros). L’import correspon a un consum de 6.326.871 kWh, produït en 129 edificis i 130 quadres d’enllumenat públic (que van generar el 73% del consum total).

La revisió de la potència contractada va permetre equilibrar la despesa i el consum real, perquè una potència superior a la necessària incrementava la part fixa del rebut. Però els serveis tècnics municipals consideren que encara hi ha marge per generar estalvi afinant encara més les necessitats reals i reajustant la potència a aquesta demanda. Proposen aplicar altres mesures d’estalvi, com ara la tarifa de discriminació horària, donar de baixa contractes inactius i prevenir les pèrdues a la xarxa elèctrica, o exigir que les comercialitzadores facturin segons lectures reals i no estimades. Amb l’objectiu de generar un estalvi de 100.000 euros anuals més, proposen instal·lar un sistema d’alertes que avisi de consums inadequats o de funcionaments anòmals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.