Infraestructures i serveis

municipal

comerç

Torelló dissenya mesures per potenciar el mercat municipal

Es vol crear accessos directes des del carrer fins a les botigues perquè cada establiment tingui més autonomia a l’hora d’obrir i tancar

La Diputació també fa un estudi més centrat en la gestió d’aquesta àrea comercial

Torelló treballa des de fa aproximadament un any en un estudi per tal de remodelar i potenciar el mercat municipal, un equipament que, segons expliquen des de la regidoria d’Urbanisme, Obres i Serveis, encapçalada per David Forcada, “funciona”, tot i que “si no s’hi fa res, pot deixar de fer-ho”. És per aquest motiu que la tardor passada es va encarregar a Angerri Consultors un procés per detectar algunes mesures que permetin potenciar el mercat. Ara, amb els resultats sobre la taula, es proposen un seguit d’intervencions entre les quals destaca fer una remodelació per aconseguir que cada establiment del mercat municipal tingui accés directe des de l’exterior, i no com fins ara, que només hi havia una entrada principal: “Un dels punts forts que ja tenim al mercat municipal és un producte fresc, de proximitat i de molta qualitat. Per contra, els horaris i l’autonomia per decidir quan s’obre i es tanca són per a tots els mateixos. Hi ha establiments que, per exemple, voldrien obrir a la tarda, i amb la infraestructura actual i el reglament existent no ho poden fer. Per això proposem que una gran part de les parades tinguin accés directe des del carrer i puguin ampliar horaris si ho volen”, explica Forcada.

Una altra de les mesures és aprofitar el soterrani per crear una superfície d’uns 400 metres quadrats on s’instal·laria un supermercat: “La idea és que al supermercat s’hi trobi tot allò que no hi ha a les parades de la part superior. Que no hi hagi una gran àrea de producte fresc i que sigui un pol d’atracció. A dalt compro el producte fresc i de qualitat i a baix, tota la resta, com ara detergent o altres productes alimentaris.”

La primera estimació del cost d’aquesta remodelació se situa al voltant dels 1,8 milions d’euros, una xifra que en gran part haurien d’assumir els paradistes –jugant amb l’ampliació de concessions–, i sobretot el supermercat que es volgués situar al soterrani.

Més idees

El mercat municipal de Torelló ha estat inclòs juntament amb set altres municipis –entre els quals hi ha Berga i Manresa– en una prova pilot de la Diputació per donar assistència i millorar la gestió i el model d’aquest tipus d’àrea comercial. Ara ha acabat la fase de diagnosi, i els resultats que han de permetre que la superfície sigui més eficient i s’asseguri un impuls es coneixeran a final d’any.

LA FRASE

Tenim un mercat amb producte de qualitat però ens cal poder ampliar els horaris d’obertura
David Forcada
regidor d’urbanisme, obres i serveis


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia