Tan sols el 47% del veïnat de Torrent demana la devolució de la taxa del fem

La campanya informativa ha costat 12.500 euros i malgrat el text esbiaixat a favor del partit que sustenta el govern municipal no arriba a la meitat de la població que ha demanat la subvenció

L'empresa Aigües de l'Horta, aguarda instruccions del govern municipal del PP, per poder gestionar la subvenció de 2010, perquè a hores d'ara hi ha més de 18.000 veïns que no han contestat la campanya informativa mitjançant la qual havien de sol·licitar la subvenció de 2009.

Després de tres mesos de propaganda amb informació esbiaixada a favor de la política municipal, tan sols el 47% del veïnatge torrentí ha demanat que se li reintegre la subvenció de la taxa de brossa, dels 34.000 possibles beneficiaris.

Ara, l'empresa que gestiona el servei, es troba en un carreró sense eixida que ha de resoldre abans del 15 de gener a fi de no afectar l'inici de la facturació del primer rebut de l'aigua del 2010.

Aquesta taxa de tractament i reciclatge de fem és un arbitri imposat per l'empresa metropolitana de tractaments de residus, un organisme governat pel PP i de la qual l'alcaldessa de la vila, forma part de la direcció política i ostenta la màxima representació proporcional després de l'Ajuntament de València.

Quan es va crear aquesta taxa, el govern municipal de Torrent fixà una subvenció a cada veí per tal de pagar-la i que s'hi feia efectiva en el moment d'abonar el rebut de l'aigua. Però el Jutjat que va entendre sobre el cas després d'alguna reclamació particular, va emetre una sentència que suspenia l'acord plenari mitjançant el qual s'atorgava aquesta subvenció, per entendre que incomplia la Llei de Subvencions i la Llei Reguladora de les Hisendes Locals.

Pel mes de setembre s'inicià la campanya perquè el veïnat signara la sol·licitud de subvenció de la taxa. Fins i tot s'arribà a dir que l'alcaldessa aniria porta per porta perquè tothom demanara la subvenció, però la realitat és obstinada i tan sols el 47% dels propietaris d'habitatges l'han demanada.

Vergonya hauria de fer

PERE ROSSELL

La mentida sempre resulta mol mala consellera i, a la llarga o a la curta, acaba descobrint la realitat de les coses. Els torrentins i torrentines hem viscut, respecte de la taxa del fem, més de tres mesos de mentides i intoxicacions relacionades amb l'autoria d'aquesta pujada descontrolada del preu de recollida i que va estar desproporcionadament utilitzada de manera partidària durant la campanya electoral que va fer pujar Català Verdet a la regidoria en cap del poble. La mentida únicament porta cap a la desconfiança i tot i que els populars han volgut tirar-li les culpes al president Zapatero i al seu govern, tothom sap ara, que aquesta taxa va estar aprovada per Rita i Mª José a una sessió de l'empresa metropolitana. Ara veurem com ho apanyen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.