Infraestructures i serveis

L’alcalde de Vidreres diu que en un any la gestió de l’aigua ja serà municipal

L’Ajuntament va aprovar la construcció d’una canonada de 14 quilòmetres per portar aigua del consorci i manté que no es privatitzarà el servei

L’alcalde de Vidreres marca com a data el juny del 2018 perquè el servei de l’aigua a tot el terme estigui municipalitzat i manté que tot el procés seguit per l’Ajuntament de Vidreres ha estat exemplar i està servint de model a altres municipis que volen seguir el mateix camí. L’alcalde va fer aquestes consideracions després que, en l’últim ple, es va ratificar un decret del juny per elaborar “un pla especial urbanístic autònom plurimunicipal” per poder fer una canonada d’aproximadament 14 quilòmetres per portar aigua “des del Consorci Costa Brava fins a Vidreres”. Aquest pla especial permetrà portar l’aigua “des de Llagostera fins a Vidreres i, d’aquí un any, haurem tancat la gestió directa de l’aigua a tot el terme municipal”, va dir l’alcalde.

Pel que fa a la memòria de municipalització del servei, tant l’alcalde com el regidor responsable de l’àrea, Francesc Baltrons, van explicar que és “a les portes de Presidència de la Generalitat”, que és qui ha de donar el vistiplau definitiu. “Fins ara, hem servit com a exemple per a municipis de la demarcació i de fora”, va dir l’alcalde. “La Generalitat ha vist que s’ha fet un procés ben fet, a diferència de molts altres que s’han hagut d’anar tramitant en altres municipis. La feina està molt ben feta i és un exemple a seguir”, va assegurar. Un cop Presidència doni el vistiplau a la memòria, cosa que des de l’Ajuntament es veu imminent, Vidreres podrà prescindir de la canonada que utilitza l’empresa que encara gestiona el servei de l’aigua a les urbanitzacions, Rec Madral.

Per últim, l’alcalde va afirmar, diverses vegades, i fent-hi un èmfasi especial, que la gestió del servei, quan s’hagi acabat tot el procés, “serà completament directa, sense privatitzar el servei, sinó que estarà gestionat exclusivament per l’Ajuntament de Vidreres i el personal d’aquest, sense concessió a ningú” i que “això serà una realitat en breu”. Camps va dir que ha estat una feina “complexa i difícil, i d’anar desgranant una problemàtica de molts i molts anys”, però va assegurar que tenen el ple suport de l’Agència Catalana de l’Aigua en cadascun dels passos. “Acabarà representant la fi d’unes prestadores que han estat més de 30 anys gestionant l’aigua a les urbanitzacions”, va dir l’alcalde.

El punt es va aprovar amb els vots favorables dels vuit regidors de l’equip de govern (PdeCat) i l’abstenció de Vidreres Som Tots (ERC), PSC i Vidreres per Tothom.

LA FRASE

La feina que hem fet està molt ben feta i és un exemple a seguir a molts municipis
Jordi camps
alcalde de vidreres


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia