Infraestructures i serveis

La piscina de Berga continuarà oberta i no s’executarà l’ERO

La Federació Catalana de Natació amenaçava de tancar a partir de demà

L’Ajuntament de Berga ha accedit a parlar amb els gestors per tal de consensuar un canvi en la gestió del complex

El Tossalet, l’únic servei de piscina coberta i gimnàs de Berga que és propietat de l’Ajuntament, continuarà donant servei als seus clients. Si més no, a partir de demà. Segons ha pogut saber aquest diari, aquesta mateixa setmana els treballadors del complex esportiu han rebut una notificació que els comunica que l’expedient de regulació d’ocupació (ERO) no s’executarà i que, per tant, aquest setembre l’activitat al centre continuarà com fins ara. Des del juliol, hi havia l’amenaça que amb l’ERO es prescindís de la majoria de la plantilla.

Fonts de la Federació Catalana de Natació, gestora de l’equipament des de fa anys, han confirmat a aquest diari que el Tossalet continuarà obert, després que l’Ajuntament de Berga ha accedit a “parlar per solucionar la situació”. Segons han explicat, en el moment en què van presentar l’ERO es veien “obligats a fer-ho per intentar posar remei a la gestió actual”. Malgrat tot, subratllen que “la intenció no ha estat mai tancar ni deixar de donar servei” sinó buscar una solució, tant per al servei com per als treballadors”.

Diàleg amb l’Ajuntament

A finals de juliol, els gestors del centre esportiu van anunciar la seva intenció de prescindir provisionalment de bona part de la plantilla i mantenir únicament alguns treballadors a jornada reduïda de tres hores per a tasques de manteniment i administració.

Mesos abans, i davant l’amenaça que això passés, l’Ajuntament de Berga ja havia recordat a la Federació Catalana de Natació a través d’un comunicat que “qualsevol empresa concessionària té l’obligació de continuar prestant el servei municipal amb la deguda qualitat fins que el contracte signat acabi”. L’Ajuntament, però, va assegurar que el complex no tancaria a partir del setembre, tot i la pressió dels gestors per trobar una solució imminent.

En aquesta línia, fonts de la federació han assegurat que en cap moment s’ha volgut “buscar problemes” amb l’Ajuntament de Berga, sinó arribar a un consens. De moment, no hi ha acord entre les dues parts, però sí que hi ha diàleg i “esperances” de posar remei al problema, que, segons els gestors, era “la principal condició per tirar enrere l’ERO”.

Ara, diu la Federació, seguiran les negociacions amb el consistori i el Tossalet restarà obert al públic, a l’espera de trobar una solució que propiciï una millor gestió. El que deixen clar és que ni uns ni altres tenen la intenció d’abaixar les persianes del complex. Més aviat el contrari: l’ERO anunciat a mig estiu ha servit per acostar posicions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia