Infraestructures i serveis

Berga estudia fer de nou el parc de la Font del Ros

Un estudi determina que els parcs del passeig de la Pau i la Font del Ros són els més deteriorats de la ciutat

L’Ajuntament disposa d’uns 31.000 euros per destinar a reparar la majoria d’espais de lleure

Aquest estiu, han començat les actuacions als parcs infantils de Berga. D’entrada, s’ha detectat que els de la Font del Ros i el passeig de la Pau són els que estan més deteriorats, tot i que el primer sembla estar en una situació força més delicada que el segon.

La situació és complexa perquè, segons ha explicat a aquest diari el regidor d’Urbanisme, Oriol Camps, l’empresa que fabrica les peces ja no fa recanvis per a aquest model en concret. Per això, i sumant-hi la magnitud dels desperfectes, el regidor admet que “segurament seria més barat fer un parc nou que reparar l’actual”. Però el drama dels parcs de Berga no acaba a la Font del Ros.

Berga disposa de 23 parcs infantils, entre els que formen part de la via pública i els que s’ubiquen a les escoles. La majoria necessiten un rentat de cara important: fustes en mal estat, tobogans inestables, forats a les plaques del terra que haurien de protegir els infants de caigudes, rampes inestables i molts altres exemples que denoten anys de desgast i poc manteniment.

Acord pressupostari

La reparació d’aquests parcs infantils és un dels acords que van fer possible l’aprovació dels pressupostos d’aquest 2017. La proposta inicial de la CUP contemplava una partida d’uns 11.000 euros per a aquestes actuacions. Finalment, però, van ser 31.000, ja que ERC va donar el vistiplau a les inversions proposades pel govern, sempre que s’hi incloguessin una sèrie de partides. Entre aquestes esmenes, hi havia 20.000 euros per a parcs.

Des d’aleshores, el govern de la CUP es va posar a planificar les actuacions, mentre les crítiques sobre la degradació dels parcs arribaven al consistori dia sí i dia també. D’entrada, van encarregar un estudi a una empresa per “tenir una idea aproximada de quant costaria arreglar tots els parcs”, segons ha explicat a aquest diari el regidor d’Urbanisme, Oriol Camps. Aquest estudi es va encarregar a principi d’estiu i va determinar que el cost total de les obres pujava a uns 50.000 euros aproximadament. Mentrestant, però, l’Ajuntament ja va ordenar les primeres actuacions en alguns dels parcs de la ciutat, aprofitant els plans d’ocupació.

ERC té la clau

Passat l’estiu, la CUP haurà de començar a planificar actuacions de major envergadura. Aleshores, haurà de convèncer els regidors d’ERC, ja que així es va acordar en pactar els pressupostos. Del consens entre tots dos partits n’ha de sortir la solució a alguns problemes dels parcs infantils, però no a tots. S’haurà de prioritzar. El motiu, el recorda Camps: “A vegades, se’ns oblida que l’Ajuntament és pobre i està endeutat.”

LA FRASE

Segurament seria més barat fer un parc nou a la Font del Ros que reparar l’actual
Oriol Camps
regidor d’urbanisme de l’ajuntament de berga

LA XIFRA

50.000
euros
és el preu total de la reparació de tots els parcs de Berga, segons l’estudi que l’Ajuntament va encarregar.

Amb feina per després de vacances

La majoria de les actuacions que s’han fet fins ara han estat als parcs de les escoles de la ciutat. Segons el regidor Camps, eren els espais on a l’estiu es molestava menys. Els nens no van a classe fins a mitjans de setembre però, en canvi, passen moltes hores als parcs repartits per la resta de la ciutat. Per això, explica Camps, de moment s’ha pintat a les escoles i en els dos parcs que hi ha al passeig de la Indústria.

Un altre dels parcs que precisa una actuació imminent és el del passeig de la Pau, però, en aquest cas, no s’hi intervindrà fins que es reprengui el curs escolar. “Si ho fem més endavant, no molestarem tant els nens i les famílies, ja que som conscients que és un dels parcs més utilitzats de la ciutat”, assegura el regidor. En aquest cas, però, Camps afirma que, tot i ser un dels més malmesos, “amb una actuació de polit i pintura en profunditat i les adequades reparacions o substitucions d’elements malmesos” esperen “allargar-li la vida útil”.

Després de l’estiu, doncs, el consistori haurà de decidir com actua al passeig de la Pau i a la Font del Ros. A banda, haurà d’acabar de pintar els parcs de la ciutat que ho requereixin.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia