Infraestructures i serveis

Rec Madral culpa l’ACA d’haver ‘perdut’ 2,1 milions

Pels dirigents, són els rebuts impagats en sis municipis i prescrits per inacció del govern

Els gestors lamenten que el govern vulgui canviar la titularitat de xarxes d’aigua

Els responsables del grup Rec Madral (Rec Madral i Riera de Cabanyes) consideren que la inacció de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) els ha fet perdre 2.191.313,46 euros. Segons els dirigents del grup, aquesta és la xifra dels rebuts de subministrament de l’aigua d’entre el 2009 i el 2013 que no va cobrar dels veïns dels pobles allà on treballa i davant la qual –diuen– l’empresa pública no ha fet res perquè l’empresa els cobri.

El grup Rec Madral treballa en tretze d’urbanitzacions de sis municipis de les comarques gironines: Maçanet de la Selva, Caldes de Malavella, Vidreres, Lloret de Mar i Tossa de Mar (Selva) i Llagostera (Gironès). Responsables de la societat exposen que van començar l’activitat el 1983 i sostenen que “durant aquests anys” han “solucionat moltíssims problemes als esmentats ajuntaments en el seu servei d’aigua d’urbanitzacions”, com es pot llegir en una carta tramesa al març al conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, per un dels seus representants, l’empresari Carles Mallart, antic president de CDC i regidor a Vidreres.

“Al límit”

Els gestors s’han pogut reunir finalment amb el director de l’ACA, Jordi Agustí, tot i que durant cinc anys els va ser impossible, afirmen. El fet que l’ACA no els hagi permès en vint anys “actualitzar tarifes, fet inassumible per qualsevol empresa” ha provocat, juntament amb altres circumstàncies, que el grup estigui “al límit de la seva subsistència”.

En la carta a Rull, el grup, que té la seu a Llagostera, critica l’ACA perquè considera que ha volgut canviar la titularitat d’algunes xarxes del Grup Mallart “indegudament”. A Vidreres i Maçanet treballen per municipalitzar el servei. El grup Rec Madral està disposat a deixar de treballar a Maçanet si rep una compensació. Treballa a Residencial Park des de l’1 d’abril del 1986.

L’antic responsable de Rec Madral, Carles Mallart, està disposat a donar totes les explicacions als veïns i regidors en el proper ple extraordinari de Maçanet, forçat pel grup d’ERC, a l’oposició.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia