Infraestructures i serveis

Energia

Endesa renova un centre de transformació de l’Alt Empordà

Hi ha instal·lat un sistema de telecomandament que millorarà el servei a més de 6.000 clients

La companyia Endesa ha instal·lat un sistema de telecomandament a dos centres de transformació de l’Alt Empordà. Aquesta intervenció forma part del pla de la companyia per millorar tecnològicament les infraestructures que té a la comarca. Els treballs han tingut un pressupost de 25.000 euros.

Aquests nous sistemes, situats entre Llançà i Vilamalla, la companyia pot controlar-los remotament. Així es millora el servei del subministrament a més de 6.000 clients, que estan repartits entre els onze municipis que aquest centre abasta.

L’objectiu d’aquesta millora, segons una nota feta pública ahir, és continuar millorant la qualitat del servei i, com a punt essencial, assegurar la continuïtat del subministrament elèctric. Un dels elements clau pels quals Endesa instal·la aquests sistemes és que permet estalviar temps en la localització d’avaries.

Desplegament

La companyia Endesa ja va donar per acabats a principis de mes els treballs de renovació tecnològica d’un centre de transformació situat a Calonge –que també beneficia Castell d’Aro–. La inversió també va ser semblant a la de l’Alt Empordà, amb un pressupost que voltava els 26.000 euros. També es va preparar la instal·lació per poder operar remotament. La instal·lació és a l’avinguda de la Unió, a Calonge, i consta de dos transformadors, fet que va comportar que durant l’operació s’instal·lessin dos grups electrògens per mantenir el subministrament elèctric dels clients. Les tasques van consistir, concretament, en la substitució de les actuals cabines per incorporar el sistema de telecomandament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia