Infraestructures i serveis

Municipal

Tràmits per expropiar i gestionar la xarxa d’aigua de Maçanet Residencial Park

El consistori actua per no fer front als 1,8 milions de deute que l’empresa que presta el servei té amb l’ACA

ERC i el PSC veuen lentitud en l’equip de govern

El ple extraordinari i urgent d’ahir a Maçanet va servir perquè l’Ajuntament comenci els tràmits per expropiar la xarxa municipal d’abastament d’aigua potable que abasteix la urbanització Residencial Park i, en el futur, gestionar-la. Els tretze regidors van donar suport a un acord que inclou la intervenció del servei abans que s’acabi l’expropiació en cas d’emergència i atenent “als incompliments i deficiències detectats els últims anys”.

L’Ajuntament va escollir l’últim dia laborable del 2017 per reaccionar a una llei del març. El 3 de juliol l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) va instar el consistori a dur terme, abans del 31 de desembre, les actuacions necessàries per gestionar la xarxa d’aigua. En cas contrari, el deute que Rec Madral Companyia d’Aigües SA té amb l’ACA –1.882.156,08 euros– els hauria d’entomar l’Ajuntament.

El consistori, assessorat per l’advocada Esther Cánovas, present ahir a la sala, inicia ara els tràmits per “incorporar totes les instal·lacions i els pous que formen part de la xarxa d’abastament d’aigua potable, incloses les que es troben en parcel·la privada”. El procés podria durar un any, va admetre l’alcalde, Josep Maria Ciurana (Acord per Maçanet), que prefereix no arribar als jutjats amb la gestora i els propietaris de la xarxa. “Veurem si hi ha negociació amistosa o jurídica”.

Xavier Xarbau (ERC) i Adrià Ortiz (PSC) van criticar la lentitud de l’equip de govern (AM, CiU i 2 regidors no adscrits). “L’acord d’avui [ahir] és insuficient, però és un principi”, va valorar Xarbau.

LA FRASE

Pressionats per l’ACA [...] Això és l’inici de l’expropiació. Val més un mal negoci que un bon judici
Josep Maria Ciurana
alcalde de maçanet de la selva (acord per maçanet-idselva)

LA DATA

07.05.17
Va ser
el dia que Ciurana va rellevar Guinó, que ha fet de batlle 22 anys. Acord per Maçanet té 2 regidors de 13.

El servei a Residencial Park, un malson

El servei d’aigua a Maçanet Residencial Park és un malson per als veïns i ho ha estat per als successius equips de govern. “Arrosseguem el problema des de fa trenta anys”, va dir ahir el batlle. Ciurana ja va comprovar el 9 de setembre el malestar dels veïns. Un centenar de residents de Maçanet Residencial Park es van queixar al davant del consistori. “L’aigua no és apta i no veiem que l’Ajuntament estigui fent res”, lamentaven.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia