Infraestructures i serveis

Quatre milions més en clavegueram per evitar inundacions al cor comercial de Platja d’Aro

El ple ha d’aprovar avui el projecte de tres nous col·lectors a les avingudes s’Agaró i Castell d’Aro i al carrer Juli Garreta, per millorar el drenatge de carrers i galeries

El ple de Castell-Platja d’Aro ha d’aprovar aquest vespre el projecte d’obres de tres nous grans col·lectors per a les aigües pluvials i el clavegueram del carrer Juli Garreta, i les avingudes s’Agaró i Castell d’Aro. És el triangle en què s’emmarca el gros del teixit comercial de Platja d’Aro i que sovint, quan plou amb certa intensitat, acaba negat d’aigua en diversos punts. Ara, amb una inversió prevista de 4,039 milions, el projecte municipal estableix un termini d’execució de 24 mesos.

L’obra, però, serà complexa perquè afecta zones freqüentades al llarg de tot l’any. Per mirar de segmentar les molèsties i respectar les diverses temporades altes, a més de l’estiu, la campanya de Nadal i el carnaval, els treballs es dividirien en cinc fases. el regidor d’Urbanisme, Josep Maria Solé, avança que ara caldrà adjudicar la direcció d’obra i espera poder començar a treballar aquest mateix any. Les actuacions es podrien allargar, doncs, més enllà de 2020.

Els col·lectors recolliran les aigües dels carrers adjacents, amb un redimensionament –també de la xarxa existent d’aigües fecals– per evitar els col·lapses actuals a l’entorn del consistori i la plaça Major i, sobretot, al carrer Doctor Fleming i els vials de les galeries comercials, que seran objecte d’una pacificació –en el cas del primer– i altres millores previstes dins del pla de comerç aprovat recentment.

Altres obres en curs

Fins ara, dins del pla de millora del clavegueram de Platja d’Aro ja s’han executat dues obres d’envergadura: els bombaments del canal de les Sorres –per donar sortida a l’aigua acumulada al tram de la desembocadura del riu Ridaura– i el sector de les Formigues –també vinculat amb la impulsió de les aigües pluvials– per contrarestar les inundacions de l’àmbit de la plaça de les Nacions quan hi havia llevantades.

L’execució del pla es va adjudicar el 2014 a l’empresa Aqualia per 7,7 milions repartits en les 25 anualitats de la concessió vigent, tot preveient els col·lectors ara encarrilats. Però Solé compta que la inversió global acabarà voltant els 12 milions d’euros, per millorar la capil·laritat de la resta del sistema, amb inversions municipals ordinàries. L’edil celebra que el pla continuï avançant, una assignatura pendent des de la dècada de 1970, quan es van redactar els primers estudis.

LES XIFRES

4,04
milions
d’euros és el pressupost per construir els tres col·lectors d’aigües pluvials i millorar la xarxa d’aigües fecals.
24
mesos
és la durada prevista de tota la intervenció, que per la seva complexitat es dividiria en cinc fases.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia