Infraestructures i serveis

Proposen construir una nova biblioteca a Tossa amb el triple d’espai

L’equip de govern aprovarà avui el programa funcional i vol que l’equipament sigui “l’eix central de la vida cultural”

L’equip de govern de Tossa de Mar (Tossa Unida i la regidora no adscrita Núria Serra) aprovarà en el ple d’avui el programa funcional de la biblioteca amb la voluntat de construir-ne una de nova, el triple de gran que l’actual. Amb el ple d’avui, s’iniciarà el procés per demanar una subvenció i, més endavant, suport per executar l’obra, explica el regidor de Cultura, Sergio Bruna (TU).

L’Ajuntament proposa que la futura biblioteca es construeixi en uns terrenys municipals de 1.100 m² en un solar del carrer Josep Maria Folch i Soler, “a cinc minuts a peu de l’actual biblioteca i molt a prop del geriàtric i de l’institut”, diu. L’equipament permetria multiplicar per tres l’espai de l’actual biblioteca Manuel Vilà i Dalmau, oberta des del 1989, i seria “l’eix central de la vida cultural”.

La biblioteca és davant de la plaça de la Concòrdia, a prop del CAP i els centres escolars. Té una superfície de 316 m², 47 punts de consulta i un fons de 24.077 documents (2017) amb un 90% de llibres. El 2017, es van dur a terme 12.597 préstecs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia