Infraestructures i serveis

La dessalinitzadora mòbil, operativa al Port de la Selva

L’equipament garanteix el subministrament d’aigua potable, tot i que per sobre del nivell de salinització estàndard

Les previsions són que s’utilitzi durant cinc a sis setmanes

“Mantenim el nivell de salinització de l’aigua de xarxa en uns paràmetres que en permeten el consum, tot i que la salinització és més alta del que serien els nivells estàndard”, explica Josep Maria Cervera, alcalde del Port de la Selva. D’ençà diumenge passat s’ha connectat el dipòsit d’aigua municipal a una dessalinitzadora mòbil vinguda especialment d’Anglaterra. L’aigua que s’extreu de l’aqüífer és tractada per aquest equipament i distribuïda amb un índex de salinització d’entre 400 i 500 mg/l, per sota dels 800 mg/l que no la farien apta per al consum, però per sobre dels 250 mg/l que corresponen al nivell estàndard. L’alcalde recalca que la dessalinitzadora només és un “pedaç” per salvar aquestes setmanes d’estiu en què coincideixen la màxima afluència de freqüentació turística i consum.

Ja fa un temps que amb els períodes de sequera repetits d’aquests últims anys el municipi es troba confrontat a la mateixa problemàtica: a mesura que baixa el nivell d’aigua de l’aqüífer hi entra aigua salada. Enguany les restriccions, l’ús de pous annexos i del sistema de regeneració que ha anat implantat l’Ajuntament no han estat suficients per passar l’estiu i la dessalinitzadora mòbil ha estat l’única solució possible per no haver de prohibir el consum d’aigua de la xarxa.

Confiant que les pluges de tardor (els últims temporals s’han agraït), combinades amb la baixada de freqüentació de final d’agost, permetran superar aquesta fase, l’Ajuntament ja està immers a trobar una solució a més llarg termini: això suposarà connectar-se a la xarxa del Consorci Costa Brava i proveir-se amb l’aigua del pantà de Darnius, en complement de l’aqüífer actual i del sistema de regeneració que es continuaran utilitzant. Mentrestant, l’alcalde recalca la importància que es respectin les prohibicions de reg agrícola, de regar jardins, de rentar vehicles i embarcacions i omplir piscines.

LA FRASE

La prioritat és poder subministrar aigua apta per al consum aquestes setmanes de màxima afluència
Josep Maria Cervera
alcalde del port de la selva


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.