Infraestructures i serveis

Un error fa començar de nou una expropiació a Sant Hilari

El ple extraordinari per segellar el procés va tenir lloc fora de termini i l’aprovació s’ha de repetir

L’equip de govern treballa per dur la xarxa d’aigua, ja que el TSJC va declarar il·legal la concessió

L’Ajuntament de Sant Hilari Sacalm ha hagut de començar de nou el procés d’expropiació de la xarxa d’abastament d’aigua potable, que gestiona l’empresa Sorea. Un error humà els ha fet perdre mig any, va admetre l’alcalde, Joan Ramon Veciana (Partit Independent de les Guilleries), en l’últim ple municipal.

El consistori hilarienc va iniciar la tramitació de l’expropiació en el ple del 22 de març, quan va fer una exposició dels béns i drets afectats de l’empresa que volia adquirir. Però el tràmit que havia de completar l’arrencada del procés –l’aprovació definitiva– ha quedat en no res perquè el ple extraordinari del 25 de juny va arribar “tres dies tard”, segons admet la regidora d’Hisenda, Jenni Gallardo. “No hi ha res més a buscar. Ens vam equivocar.”

Gallardo admet que la primera data per fer aquell ple –que hauria entrat dins el termini legal– era l’11 de juny. La sessió es va endarrerir perquè, entre altres motius, l’Ajuntament, assessorat pel bufet d’advocats Nova Celona, va demanar un informe a l’Associació Catalana de Municipis (ACM).

L’últim ple municipal, el del 4 d’octubre, va esmenar la badada del juny i va aprovar l’inici de l’expropiació, per segona vegada. De fet, el punt número 14 de la sessió d’octubre és el mateix que el segon del ple del 25 de juny.

L’equip de govern és partidari que la xarxa de l’aigua sigui de propietat municipal i hi treballa des de fa temps, diu Gallardo. A mitjà termini l’Ajuntament i la concessionària haurien d’acordar el preu de la compravenda de la xarxa. Si no, hi intervindrà el jurat d’expropiació.

Fins al 2058

Cal recordar que una sentència d’un jutjat de Girona del 2011, ratificada posteriorment pel TSJC el 2015, va anul·lar la concessió que el 2008 havia fet l’Ajuntament de Sant Hilari a Sorea fins al 2058. El batlle era Joan Garriga (ERC) i el PIG, comandat per Veciana, formava part de l’equip de govern.

LA FRASE

L’error no té cap greuge econòmic a banda de l’assistència al ple [del juny], per la qual els edils cobren
Jenni Gallardo
REGIDORA D’HISENDA DE sANT hILARI (p. independent de les Guilleries)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia