Infraestructures i serveis

Caldes connecta l’aigua potable al Tourist Club

La urbanització feia una dècada que no podia consumir aigua dels pous de captació

Caldes de Malavella ha aconseguit posar fi a una problemàtica amb el proveïment i subministrament d’aigua que afectava als veïns de la urbanització Tourist Club. Històricament, els veïns d’aquesta zona de la població havien captat i consumit l’aigua procedent dels pous més propers. Fa uns anys, per tal de regularitzar la situació, l’Ajuntament va passar a fer-se responsable de la gestió d’aquest servei i en les analítiques pertinents es va detectar una presència elevada de nitrats, que la feien no apta per al consum de boca. Així doncs, durant l’última dècada els residents a la urbanització Tourist Club no han disposat d’aigua potable a les aixetes de les cases.

Per tal de posar fi a aquesta mancança, l’Ajuntament de Caldes de Malavella va acordar un projecte d’urbanització per tal de posar al dia diversos serveis a la urbanització, com ara el cablejat elèctric, l’enllumenat públic i la remodelació dels carrers: “Entre les millores, va quedar clar que la prioritat era portar l’aigua potable a les cases i així ho hem fet”, explica l’alcalde, Salvador Balliu. Els últims mesos, i a través d’una subvenció de l’ACA, s’ha ampliat el ramal de la xarxa d’aigua que anava fins a la urbanització propera del Llac del Cigne i s’ha fet arribar al Tourist Club: “El proveïment d’aigua és una problemàtica que afecta moltes poblacions. A Caldes, la vam solucionar al nucli del municipi connectant-nos al Consorci de la Costa Brava, que agafa l’aigua del Pasteral, i de mica en mica també l’hem anat solucionant a les diverses urbanitzacions que tenim al nostre entorn”, remarca Balliu.

Ara, Can Carbonell

Mentre al Tourist Club continuarà el projecte d’urbanització dels carrers, de cara al setembre està previst iniciar les obres per millorar el proveïment d’aigua a la zona de Can Carbonell, que també utilitza pous: “No hi ha un problema de la qualitat de l’aigua, sinó de la quantitat. Els mesos d’estiu, la sequera i l’augment de veïns a la zona fan que els pous no donin l’abast. També connectarem la urbanització a la xarxa principal d’aigua i podrem assegurar el proveïment tot l’any”, desgrana l’alcalde de Caldes de Malavella, Salvador Balliu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia