L’alberg de la Vall d’en Bas passa a formar part de la xarxa pública Xanascat
L’Ajuntament ha fet una cessió per vint anys i la Generalitat, que ja se n’encarrega, hi farà millores
Completa l’oferta de la Torre Malagrida d’Olot
L’alberg de la Vall d’en Bas, situat a l’antiga caserna de la Guàrdia Civil, a l’encreuament de la carretera de Rupit, és des de diumenge passat un equipament de la xarxa pública de la Generalitat. L’Ajuntament i l’Agència Catalana de la Joventut han signat un acord per a la cessió per vint anys a la Xarxa Jove d’Albergs de Catalunya (Xanascat), un acord que beneficia les dues parts. A l’Ajuntament perquè, per les dimensions del seu pressupost, li ha estat una llosa i perquè, tot i estar fins ara a la Xanascat, no hi era com a equipament oficial. I a la Generalitat perquè completa l’oferta que ofereix a la comarca de la Garrotxa amb l’alberg de la Torre Malagrida d’Olot. El director general de l’Agència Catalana de la Joventut, Cesc Poch, ha remarcat que l’alberg de la Vall d’en Bas atraurà turisme social i familiar i complementarà l’oferta del d’Olot, que atrau sobretot grups amb el seu programa escolar.
L’acord preveu l’habilitació de dues sales a la planta superior, obertes també a l’ús de l’Ajuntament i de les entitats del municipi, millores a l’exterior, a l’espai de jocs infantils i als accessos, també a la línia de cuina amb menús de proximitat i per a persones amb al·lèrgies i intoleràncies, i amb menús vegans i halal. Així mateix, l’agència anirà adaptant l’alberg als estàndards de la resta d’equipaments de la xarxa Xanascat; per exemple, amb actuacions en la línia de sostenibilitat.
L’alcalde, Lluís Amat, ha remarcat que l’alberg estarà estretament lligat a l’activitat del Centre de Natura i Cultura de Can Trona. L’alberg té 55 places, repartides en 13 habitacions, i el 2019 va tenir més de 4.000 usuaris.