Serveis

La futura presó del Catllar tindrà més de 600 cel·les i es posarà en marxa el 2011

Aquest centre penitenciari podrà acollir un total de 650 homes interns, 50 joves i 50 dones

La consellera de Justícia, Montserrat Tura, acompanyada de l'alcalde del Catllar, Josep Maria Gavaldà, va comprovar ahir al matí l'evolució de les obres de construcció del futur centre penitenciari de Mas d'Enric, que una vegada estigui enllestit substituirà l'actual presó de Tarragona. La Generalitat va adjudicar a finals de l'any passat a l'Agrupació Comsa Concesiones, SL i a Emte, SAU el contracte d'edificació, conservació i explotació de l'equipament. Actualment, els fonaments de la infraestructura estan gairebé acabats, ja que només queden per fer els de la zona on s'ubicarà el poliesportiu. Això ha permès que als terrenys s'hi puguin observar les primeres cel·les prefabricades, i també s'ha iniciat l'estructura d'un dels mòduls residencials. Estan en execució, a més, els moviments de terres del vial d'accés provisional que condueix a la nova presó i s'ha fet tota la instal·lació del clavegueram soterrat.

Poliesportiu amb piscina

Amb una capacitat per a uns 650 homes interns, 50 joves i 50 dones, aquest equipament substituirà el centre penitenciari de Tarragona, situat a l'avinguda República d'Argentina. Cal recordar que s'aixeca en uns solars propers a l'AP-7 que van ser adquirits per la Generalitat a través de diverses expropiacions, i tindrà una superfície construïda de 65.636 metres quadrats. Aquesta nova presó disposarà de 614 cel·les repartides, entre d'altres, en els mòduls residencials per a homes adults, per a joves, per a dones, així com un d'específic per a reclusos que estiguin en règim tancat. A aquestes dependències s'hi han de sumar dos patis, un poliesportiu amb piscina, un mòdul on s'efectuaran els ingressos dels nous interns, una àrea de serveis amb magatzems, una bugaderia, la cuina, aules per a tallers productius i una zona per a activitats formatives i culturals. L'empresa adjudicatària disposava de 25 mesos per a l'execució de les obres, de tal manera que es posarà en marxa entre finals del 2011 i el primer trimestre del 2012. La infraestructura, que es finança amb capital privat, té un cost de 106 milions d'euros.

Retard de la Ciutat Judicial

L'actual crisi podria retardar la licitació de la Ciutat Judicial de Tarragona. Així ho va afirmar ahir la consellera de Justícia, Montserrat Tura, que va afegir que, tot i que està previst que els treballs arrenquin abans d'acabar aquesta legislatura, «els indicadors econòmics actuals provoquen l'endarreriment d'alguns projectes de la Generalitat». Com a contrapartida, però, va afegir que la construcció del futur centre penitenciari de Mas d'Enric que està agafant forma al Catllar a través d'obra pública és una manera de crear ocupació en uns moments d'atur, ja que «està donant feina a més de 650 empleats». Per la seva banda, el diputat de CiU per Tarragona, Carles Sala, va titllar de «presa de pèl» l'ajornament de la Ciutat Judicial: «Tura ha reconegut que Tarragona té les pitjors instal·lacions judicials de Catalunya i, per tant, aquesta construcció hauria de ser una prioritat inajornable.»



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia