Serveis

El litoral es prepara per a la revetlla

Badalona organitza un dispositiu de neteja per tenir la platja a punt demà a partir de les deu del matí

Els banyistes matiners que vulguin gaudir de la festivitat de Sant Joan a la platja de Badalona ho podran fer a partir de les deu del matí, quan el dispositiu especial de neteja haurà acabat de retirar les deixalles. Enguany l'Ajuntament ha optat per canviar l'ordre de neteja del litoral, i en lloc de començar pels extrems, com es va fer l'any passat, els equips s'hi posaran a partir de les sis del matí, simultàniament a la platja dels Pescadors i a la del Pont d'en Botifarreta, i des d'allà aniran avançant cap a la platja de la Barca Maria i cap a la del Coco, respectivament. El mateix succeirà al passeig Marítim. Així, es vol deixar pel final el darrer tram de la platja de la Barca Maria, al davant de la zona d'oci de Can Ribó, l'espai que l'any passat va concentrar més deixalles i d'on va ser més complicat desallotjar les darreres persones. Aquestes complicacions van provocar l'endarreriment de tot el dispositiu de neteja, cosa que es vol evitar aquest any. L'accés a aquest tram de platja estarà tancat fins que presenti un aspecte bo per ser utilitzada com a espai de bany. La neteja de la sorra anirà a càrrec de la Mancomunitat de Municipis i es farà amb un equip de catorze persones que tindran el suport de dos tractors, vehicles 4x4 i un camió compactador. Qui ocupi la platja l'haurà d'abandonar abans de tres quarts de sis del matí per deixar treballar el servei de neteja. Es faran avisos per megafonia i, a partir de les sis, la Guàrdia Urbana desallotjarà qui no n'hagi marxat. Les guinguetes de la platja hauran de tancar a les quatre de la matinada.

D'altra banda, la Flama del Canigó arribarà aquesta tarda (19.00 h) a la plaça de la Vila de Badalona, després de fer un recorregut per la ciutat acompanyada per ciclistes. A Tiana, hi arribarà entre les vuit i les nou del vespre, després de passar per Montgat.

Montgat i Sant Adrià, també a a punt

ll.a

La neteja de les platges de Montgat i Sant Adrià de Besòs durant el matí de Sant Joan també anirà a càrrec de la Mancomunitat de Municipis de l'Àrea Metropolitana. Pel que fa a Montgat, l'alcalde, Jordi Ràmia (PSC), va explicar que està previst que a partir de les sis del matí els operaris, juntament amb la maquinària, comencin a netejar el litoral montgatí. Tot i això, Ràmia va voler fer una crida al civisme per conscienciar els usuaris de la necessitat de fer una revetlla «tan neta com sigui possible», pel que fa a la salubritat de les platges. Paral·lelament, Ràmia també va avançar que avui a la nit es doblarà el nombre d'efectius de la policia local per evitar incidents. A Sant Adrià de Besòs, com a mesura preventiva, avui a la tarda es buidaran els contenidors per retirar-ne els cartrons i papers i altres materials, i prevenir així possibles incendis. Finalment, avui a la nit, la Guàrdia Urbana de Sant Adrià i Protecció Civil col·laboraran per prevenir els possibles incidents, però no hi haurà cap reforç especial del cos policial. El consistori adrianenc va assenyalar que la nit de Sant Joan és «tranquil·la» i que a la platja «no s'hi acostuma a acumular gent».

El Pont del Petroli, tancat

M.M.

L'accés al Pont del Petroli es tancarà aquest vespre a les nou i no es tornarà a obrir fins demà a les deu del matí per motius de seguretat. Per vetllar per la seguretat de les platges de Badalona es durà a terme un desplegament especial de Guàrdia Urbana i Mossos d'Esquadra format per deu agents de la policia local a més del personal del torn de nit que estigui disponible, que s'afegirà als efectius dels Mossos. Pel que fa al salvament i socorrisme a la platja, l'empresa Proactiva, concessionària del servei, oferirà un torn de nit amb la presencià de personal mèdic. Els efectius seran nou socorristes i un metge, amb el suport d'un vehicle 4x4, una ambulància i una embarcació. L'Ajuntament de Badalona recomana a totes les persones que celebrin la revetlla a la platja que en facin un ús cívic i responsable.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia