Serveis

El govern de Cubelles amenaça amb una manifestació si no es resolen els problemes amb la TDT

L'Ajuntament carrega contra la Generalitat després de rebre més de 300 queixes

Els problemes en rebre el senyal de televisió digital terrestre (TDT) afecten pràcticament tots els barris de Cubelles, si bé la situació és especialment greu a la Mota de Sant Pere, Clot del Bassó, Les Salines, Eixample, Oest del Cementiri i Santa Maria. TV3, TVE1, La 2 i la televisió digital del Garraf són els únics canals que es reben pràcticament a totes les llars, però la resta de l'oferta televisiva queda restringida als afectats.

L'Ajuntament, a través de l'Oficina de Participació i Informació Ciutadana, té més de 300 incidències registrades pels veïns. «Al darrere d'aquesta xifra pot haver-hi tres vegades més d'afectats», assegura Xavier Grau, que reconeix que no tots els veïns afectats han entrat una instància, i que qui ho ha fet és «perquè ja ha esgotat totes les vies». Segons el regidor de Comunicació, l'Ajuntament de Cubelles fa setmanes que rep una dotzena de queixes diàries. El govern municipal (PSC i ERC) recorda que el desplegament de la TDT no és una competència municipal, sinó de la Generalitat a través de la secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació. En aquest sentit, l'Ajuntament insisteix que fa quatre anys que col·labora amb la Generalitat per prevenir problemes: el 2006, el municipi ja va plantejar les dificultats de recepció del senyal analògic al municipi i els dubtes que generava el pas a la TDT.

Sense solucions

Des de llavors s'han elaborat dos estudis radioelèctrics i s'ha substituït la tecnologia analògica del repetidor de Mas Trader per un de digital, però no s'ha donat una solució als problemes existents a la resta del municipi, segons l'administració local.

El consistori també es queixa de les «promeses incomplertes» del secretari de Telecomunicacions, Jordi Bosch, que va assumir enguany el compromís d'analitzar amb Abertis quines millores tecnològiques es poden fer a tot el litoral català per fer la xarxa més resistent a les inclemències del temps i a la calor de l'estiu, i de demanar als operadors que emeten a Cubelles en una potència inferior a la de TV3 que s'igualin, i que aquestes millores tècniques s'implementin a la comarca i a tot el litoral.

L'Ajuntament sosté que la pujada de les temperatures ha multiplicat els problemes de recepció. «Els experts han de donar-nos una solució. Volem allò que s'hagi aplicat a altres municipis perquè la ciutadania tingui coberta la TDT», assegura Xavier Grau. «No vull pensar que és un problema d'estalvi econòmic», diu el regidor, que no descarta la convocatòria d'una manifestació amb les associacions veïnals de Cubelles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia