Serveis

caldes d'estrac

Posen un aerogenerador per treure les pudors al bassiot de la riera

S'acumula l'aigua de les pluges al tram final de la riera on fa pudor i crien insectes

Bombejar i barrejar l'aigua de mar

La riera de Caldes d'Estrac té un problema des que es va canalitzar. L'aigua hi queda estancada al tram final i això provoca pudors i un hàbitat perfecte per a la proliferació de insectes, com ara el mosquit tigre. Un problema que ha generat queixes dels veïns i que ara el govern municipal mira de solucionar. Des de fa uns dies que a sobre el pont de la riera s'hi ha instal·lat un aerogenerador. Aquest aparell de l'empresa masnovina IGS.Wind serà l'encarregat de generar l'electricitat per fer anar una bomba que portarà l'aigua de mar fins a dins la bassa. La salina de l'aigua de mar és la que s'ha d'encarregar d'eliminar els bacteris i eliminar les pudors.

Segons els informes tècnics, el balanç energètic d'aquesta actuació assegura que el molí genera una energia anual de 710 kilowatts, suficient per omplir el bassiot dues vegades l'any. L'activació de la bomba d'aigua es farà de forma manual per poder barrejar amb l'aigua bruta i estancada de les últimes rierades. Tal com expliquen des de l'empresa, l'aparell a diferència d'altres aparells de parcs eòlics gira sobre el seu eix, fet que redueix el soroll i no depèn d'on vingui el vent per generar electricitat. Està previst que avui al matí s'inauguri l'aerogenerador que el govern municipal (CiU) ha impulsat com una prova pilot per resoldre aquest problema endèmic, tenint en compte que «les administracions públiques competents no han donat fins ara solucions».

Des del grup municipal del PSC, a l'oposició, s'ha aprofitat per criticar que aquesta actuació es porti a terme en plena temporada de bany amb les molèsties que això ocasiona als banyistes que escullen aquesta zona de la platja.

LA XIFRA

710
Són els kilowatts
que genera al llarg de l'any per omplir la bassa un parell de cops

Allargar el passeig a sobre el bassiot

La inauguració avui de l'aerogenerador coincidirà amb la urbanització amb un entarimat de fusta que s'ha fet al tram final de la riera. L'Ajuntament ha rescatat una subvenció del PUOSC que acabava el 2003 per poder fer l'actuació per un import de 182.000 euros. Amb aquest nou tram, es vol allargar la zona de passeig del parc Joan Maragall.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia