Infraestructures i serveis

Canvis en l’accés regulat al nucli antic d’Olot

Entra en servei a la tardor, cal renovar els comandaments i serà molt més restrictiu

A partir de la tardor, només es podrà accedir al nucli antic d’Olot pel carrer Sant Rafel, la plaça Mora, el carrer Valls Vells, el carrer Alta Maduixa, el carrer Sant Ferriol, el carrer Esgleiers (Sastres), el passeig Bisbe Guillamet (Casal Marià) i el passeig Bisbe Guillamet (al costat de l’ajuntament d’Olot). En cas de necessitat o d’emergència, els instal·ladors, empresaris o contractistes que necessitin accedir a la zona en horari restringit per motius laborals, requeriran autorització expressa.

L’objectiu és que l’espai passi a ser zona prioritària per a vianants i que l’accés al nucli antic quedi limitat únicament a aquelles persones i vehicles que disposin del comandament de desbloqueig de pilones renovat.

El control de l’accés al nucli antic es continuarà fent a través de pilona i mitjançant càmeres fotogràfiques als accessos de Sant Rafel i el passeig Bisbe Guillamet. En aquest sentit, es concentrarà l’entrada de vehicles comercials i transportistes durant les primeres hores del matí, de 6 a 10 hores, i les primeres de la tarda, de 13.30 a 16.30 hores, aproximadament.

Tan sols hi podran accedir en qualsevol moment els residents – propietaris, llogaters i persones empadronades a la zona–; els titulars o llogaters d’un domicili, garatge o local comercial en aquest espai; les persones amb mobilitat reduïda que tinguin certificat de reconeixement de discapacitat; els serveis d’emergències; els serveis municipals; els taxistes, i els repartidors de farmàcies, així com familiars de residents i persones grans.

Pel que fa a la resta de ciutadans i ciutadanes, caldrà disposar d’autorització expressa si s’hi vol accedir en horari restringint. D’aquesta manera, totes aquelles persones dels àmbits mencionats anteriorment disposen fins al 31 d’agost per renovar i actualitzar els comandaments. Els aparells estan vinculats a cada vehicle individualitzat a través de la matrícula. En cas que no s’actualitzin, tot i disposar del comandament, no es podrà accedir al nucli antic fins que l’usuari el renovi.

Els veïns i veïnes de la zona que ho desitgin tindran des del 28 de juny fins al 31 d’agost per actualitzar els comandaments telemàticament a través del web olot.cat o presencialment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia