Serveis

equipaments

Cubelles construeix 28 nínxols més en espera de l'ampliació del cementiri

El govern municipal aprova la construcció de noves tombes per pal·liar el dèficit d'espais lliures al cementiri, que està pendent d'un projecte de reforma

L'equip de govern de Cubelles (PSC i ERC) ha aprovat la pròxima construcció de 28 nínxols al cementiri municipal per fer front a la demanda local, mentre no s'executi l'ampliació de l'equipament. Com ja va passar l'estiu passat, la construcció de noves tombes ha de pal·liar el dèficit existent en un cementiri que està pendent d'un projecte de reforma i ampliació, que inclou la construcció d'un tanatori annex.

Així, la junta de govern ha aprovat aquesta setmana uns treballs valorats en 28.600 euros que executarà l'empresa Henarejos Construcciones SL. Són un remei al dèficit d'espais lliures del cementiri, que l'estiu passat ja es va ampliar amb 44 tombes més. Mentre es posa solució a l'emergència, el govern municipal ha reiterat en un comunicat la seva prioritat de dur a terme el projecte d'ampliació i reforma del cementiri municipal, que té un pressupost superior als 835.000 euros. La intenció és que l'obra, que és un compromís del pla de mandat, es pugui començar a executar al llarg d'aquests anys.

Segons figura a l'avantprojecte, es preveu l'ampliació del cementiri amb 120 nínxols nous, a més de la construcció d'un tanatori que evitaria que les famílies de Cubelles s'hagin de desplaçar fins a Vilanova i la Geltrú per vetllar els seus difunts. L'Ajuntament de Cubelles afirma que la voluntat és de dotar de més serveis funeraris el municipi amb la construcció de sales de vetlles i un oratori. El nou cementiri, a més d'ampliar els equipaments destinats als difunts, disposarà d'una zona per als administradors del servei i una altra per a la preparació dels finats. La construcció de l'equipament es farà a la zona on hi ha el magatzem del cementiri. En total, l'edifici construït nou ocuparà uns 300 metres quadrats.

En l'actualitat, Cubelles disposa tan sols d'una petita sala de vetlla que no ofereix les millors condicions per donar aquest tipus de servei i la realitat és que pràcticament totes les vetlles es fan al tanatori de Vilanova.

835
mil euros
és el pressupost del projecte d'ampliació i millora, que inclou la construcció d'un tanatori annex.
28
mil euros
costarà la construcció d'urgència de 28 noves tombes dins del recinte del cementiri municipal.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.