Serveis

Gandia presenta el nou servei de lloguer de bicicletes públiques

Serà la segona ciutat del País Valencià en nombre de bicicletes públiques de lloguer.

Les obres d'instal·lació de les bases de lloguer i d'ampliació i millora del carril bici començaran en acabar la Fira.

La localitat comptarà en 2011 amb 220 bicis públiques de lloguer.

Gandia comptarà l'any que ve amb un nou servei de transport públic: la bicicleta. El tinent d'alcalde de Mobilitat, Vicent Mascarell, ha presentat el projecte que acabarà de conformar una ciutat «més habitable i amb un transport més sostenible».

Aquest nou servei de lloguer de bicicletes públiques es configura en un dels projectes més atractius de la legislatura i fa visible un compromís del Govern que arranca en la darrera campanya electoral.

Les bicicletes públiques de Gandia són possibles gràcies a 700.000 euros del Govern d'Espanya a través del Plan E 2010. És per això que començarà les obres d'instal·lació de les bases de les bicis i d'ampliació i millora de la xarxa de carril bici de la ciutat quan acabe la Fira, i es preveu que al gener de 2011 este nou servei de transport públic estiga ja operatiu a tota la ciutat.

Pel que fa als detalls tècnics del projecte, es construiran un total de 18 bases de recollida-deixada, que contindran un total de 220 bicicletes, tot i que s'espera que el projecte augmente pròximament, sobretot a la zona de la platja i el Grau. Unes xifres que situen Gandia com la segona ciutat al País Valencià en número de bases i bicis, nomes superada per València.

En un primer moment, 14 d'aquests 18 punts estaran ubicats a Gandia, dividits en zones amb espais molt concorreguts com centres de salut, centres educatius, centres esportius o la Renfe, entre d'altres. A la platja i al Grau s'ubicaran parades a la zona del centre de salut, del club nàutic, a la Ducal i cap al campus universitari.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.