Serveis

Alella

El tanatori obre les portes coincidint amb Tots Sants

L'edifici, amb un disseny lluminós i modern, substitueix l'antiga sala de vetlles just a l'entrada del cementiri municipal

La concessionària preveu que entri en funcionament d'aquí a dues setmanes

Els qui ahir s'acostaven al cementiri d'Alella, no van deixar perdre l'ocasió d'entrar a veure el nou tanatori. Està previst que les instal·lacions que substituiran l'obsoleta sala de vetlles es puguin posar en funcionament d'aquí a dues setmanes. Així ho va confirmar l'alcalde d'Alella, Andreu Francisco, que ahir al migdia va visitar l'equipament municipal orgullós del canvi que ha suposat pels veïns que fins ara s'havien de desplaçar mentre es feien les obres. “Es tracta d'un espai digne i ben integrat a l'entorn arquitectònicament”, va afegir l'alcalde. Ha sigut l'empresa concessionària Pompas Fúnebres de Badalona qui ha assumit la inversió de 100.000 euros. A canvi, l'Ajuntament va ampliar la concessió que tenia l'empresa del servei un parell d'anys fins al 2016 i una reducció del cànon anual que percep el consistori. L'edifici s'ha construït en el mateix solar que ocupava l'antiga sala de vetlles, a l'entrada del cementiri i amb una construcció moderna feta amb vidre i làmines de fusta. L'alcalde va explicar que en les properes setmanes s'acabarà d'adequar la placeta que s'ha d'urbanitzar just al davant. El tanatori disposa d'una sala d'estar, un lavabo i una sala mortuòria independent. Amb la nova construcció, l'espai funerari duplica les seves dimensions amb una superfície útil de 60 metres quadrats. L'espai està adaptat per a persones amb mobilitat reduïda i disposa de sistemes de calefacció i refrigeració.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.