Serveis

Torrent obre a corre-cuita la Casa de la Dona

Es posa en marxa la primera ludoteca de la ciutat mentre s'entrebanca la dotació d'escoletes infantils

Al nou edifici apareixeran tots els noms de les dones de la ciutat

L'Ajuntament de Torrent ha anunciat que d'ací a un mes s'obrirà oficialment la Casa de la Dona, un nou espai per a la cultura i el desenvolupament de les necessitats del 51% de la població.

El projecte, serà el recipient en què s'assessorarà les dones en assumptes i es facilitarà la conciliació de la vida laboral i familiar, amb l'obertura de la primera ludoteca municipal.

La ludoteca s'obrirà el proper 20 de novembre i disposarà d'horari de vesprada, entre setmana, i de matí els dissabtes.

L'oposició ha criticat que el centre no disposa encara de les llicències necessàries i que es tracta d'un “pegat” per “la necessitat que té l'alcaldessa d'oferir algun projecte propi durant aquesta legislatura”.

El nou edifici ha estat construït en un temps rècord i al seu interior hi ha un mural en què es troben tots els noms de les dones de Torrent.

No caben a la ludoteca

Pere Rossell

Resulta impossible que els xiquets i xiquetes de Torrent entre zero i tres anys puguen gaudir d'aquest espai que ara s'anuncia. És impossible que en aquest espai càpiguen els més de 3.000 nadons d'aquestes edats. Ni fent torns podran disposar d'uns quants minuts al dia i, menys encara, si tan sols està oberta l'esmentada ludoteca en les vesprades.

Resulta paradoxal, el fet que ara l'alcaldessa anuncie aquest espai a corre-cuita quan ha estat incapaç de fer entendre al conseller forense, de la necessitat d'una escoleta perquè els actuals usuaris dels contenidors del carrer Pare Méndez disposen d'un centre com cal.

Una ludoteca, per a una ciutat tan gran, és com deixar un got d'aigua al mig del desert. No val per a res.

Quan als noms de totes les dones de Torrent, també s'espera que es troben relacionats les Ivana, Petrova, Laila, Malena, Ienira, Olga, Kovalenca, Petruska, Anahí, Safira, Fàtima... en igualtat de condicions i junt als de Vicenta, Empar, Consol, Marisa, Magdalena... si no és així, el mural també serà un autèntic frau per a les dones torrentines que van nàixer en altres indrets del planeta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.