Serveis

Paterna no compleix amb la ràtio autonòmica de dos policies per cada mil habitants

L'oposició demana més efectius per atendre com cal la inseguretat ciutadana d'alguns barris

Compromís per Paterna considera que el municipi necessita arribar, almenys, a la mateixa ràtio de nombre de policies locals per cada 1.000 habitants que hi ha al País Valencià, i que actualment és de poc més de dos, 2,07 exactament. Per aquesta raó, des de la coalició consideren que amb 64.000 habitants censats, el poble ha de tindre els efectius suficients per a donar una resposta de qualitat a les demandes de la població i solucionar alguns problemes d'inseguretat ciutadana que, per falta de personal, no es poden atendre com cal.

La regidora de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, assenyala que és obligació de l'alcalde, Lorenzo Agustí, determinar el nombre d'agents de la Policia Local correspon al municipi. A més, Ripoll subratlla que dels 110 policies locals actuals, entre agents, oficials, inspectors i intendents, la ràtio de policies per cada 1.000 habitants a Paterna es queda en 1,71. “Això vol dir que tota la ciutadania no té cobertes de la mateixa manera les seues necessitats quant a seguretat ciutadana, no perquè la policia no responga, que no és el cas, sinó perquè els més de 80 agents no donen l'abast”, subratlla la regidora.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.