Serveis

Torrent posarà en marxa una central de trànsit local a gener

Més de 25 càmeres regularan els encreuaments conflictius de la vila i gestionaran incidències i accidents de trànsit

la nova Central de Control del Trànsit de Torrent es trobarà en marxa durant el primer mes de l'any 2011 i està previst que controle 30 encreuaments conflictius, tots els semàfors de la ciutat i els accessos per carretera al municipi.

Nou monitors i un panell gegant rebran el senyal de més de 25 càmeres instal·lades al llarg de l'Avinguda i en punts d'alta densitat circulatòria perquè proporcionen dades en temps real.

La Central de Trànsit concentrarà tota la informació relacionada amb la mobilitat i podrà gestionar el tall de carrers i carreters, la possibilitat de desviar el trànsit rodat o l'activitat dels semàfors de tot el poble.

Aquesta infraestructura es troba en obres actualment i es preveu que en breu estarà totalment operativa als locals que no fa molt encara ocupava la cafeteria de l'Hort de Trènor.

Més carrers per a vianants

Pere Rossell

El problema no està sols en poder millorar el trànsit rodat, que també, sinó en fer de la ciutat un indret transitable, més humà i a favor de la majoria de persones que hi viuen i treballen en aquest nucli que ha estat qualificat com a Gran Ciutat, sense deixar de ser una ciutat gran.

El problema no radica únicament amb que circulen ordenadament els vehicles que hi ha i els que puguen venir; el problema rau, principalment, en que hi ha carrers on la llanda dels cotxes ocupa tota la seua extensió, sense solució de continuïtat.

Cal analitzar la realitat torrentina i procurar aparcaments soterranis perquè els carrers del poble siguen més habitables. Cal fer possible que els ja existents, apliquen unes tarifes que estiguen a l'abast de tothom. Conec ciutats europees que fan acabar les carreteres d'arribada a un aparcament opcional on la tarifa aplicable és d'1 euro al dia i damunt d'això, encara t'oferixen una bicicleta per a poder circular per elles.

Doncs això; Torrent necessita això i més encara, si és que ens volem posara nivell europeu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.