Serveis

alella

Més de 1.300 famílies tenen reducció en la taxa de residus

Un total de 1.345 famílies d'Alella es beneficiaran enguany d'una reducció en la taxa de residus en haver participat en les accions que permeten bonificacions. Segons que estableix l'ordenança fiscal de recollida i tractament de residus, per aconseguir una rebaixa en l'impost cal recollir les bosses compostables en els dos lliuraments gratuïts que fa cada any l'Ajuntament, acreditar més de sis entrades a la deixalleria o formar part de la xarxa de compostadors casolans. Els descomptes obtinguts per aquests ciutadans oscil·la entre el 10 i el 50%, en funció de si han pres part en una o més mesures.

A aquestes rebaixes cal afegir els 16 € de descompte addicional que s'aplica a aquests contribuents procedent de la reversió del cànon de retorn que la Generalitat paga a l'Ajuntament per la qualitat i la quantitat de la fracció orgànica recollida al municipi. L'Ajuntament d'Alella és l'única població catalana que repercuteix aquest cànon en la ciutadania. L'any 2010 es van recollir a Alella 6.380 tones de brossa, 52 més que l'any anterior. El 34% dels residus es van recollir de forma selectiva, ja sigui perquè els ciutadans els van portar directament a la deixalleria o perquè els van dipositar als contenidors específics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.