Serveis

serveis

Argentona canalitzarà el torrent de la Salut a la tardor

Es cobrirà i s'hi instal·laran serveis bàsics com el clavegueram o l'enllumenat públic, a més de fer-hi les voreres

Quan plou, l'aigua s'enduu la sorra i els veïns no poden accedir als seus habitatges

Argentona vol canalitzar el torrent de la Salut aquesta mateixa tardor. Així es volen evitar situacions com el fet que, quan plou, els veïns tenen autèntiques dificultats per poder accedir als seus habitatges. L'actuació també servirà per evitar que les pluges arrosseguin la sorra torrent avall.

Les obres pròpiament dites és previst que comencin entre els mesos d'octubre i novembre i es calcula que podrien tenir una durada de set mesos. A grans trets, els treballs inclouran el cobriment i la canalització del torrent, a més de la instal·lació de serveis bàsics com l'enllumenat públic, el clavegueram o fer-hi les voreres pertinents. En total, s'actuarà en una superfície de prop de 5.500 m², que comprèn els gairebé 500 metres de longitud del torrent i 130 metres de l'avinguda Jaume Baladia. El torrent de la Salut recull l'aigua que ve des de dalt del poble quan plou, i transcorre molt a prop d'un indret tan emblemàtic per al municipi com és la font Picant.

L'alcalde d'Argentona, Pep Masó (TxA), va recordar que serà el primer cop que s'urbanitza aquest torrent. “És una actuació necessària perquè aquí hi ha un problema cada vegada que hi baixa l'aigua”, va defensar Masó. L'alcalde també va explicar que el projecte i les obres costaran 1,7 milions d'euros aproximadament. Aquest import ja té una subvenció de la Generalitat de 300.000 euros mentre que l'Ajuntament n'aportarà més de 223.000. La resta l'hauran de sufragar els veïns de l'entorn.

Consulta als veïns

Precisament, l'Ajuntament va fer una consulta entre els veïns per preguntar-los per aquestes condicions de pagament. El resultat va ser de 14 vots a favor, 14 vots en contra i una abstenció. Tal com va comentar l'alcalde, veient aquest resultat “l'Ajuntament va decidir tirar el projecte endavant perquè és una obra necessària, tot i ser conscient de les dificultats econòmiques que té la gent en aquests moments”. En aquest sentit, Masó va recordar que “l'Ajuntament fa un esforç perquè la subvenció de la Generalitat havia d'anar per a la Velcro però s'ha destinat al torrent per poder ajudar els veïns”. Finalment, l'alcalde va assegurar que es mirarà d'aconseguir més subvencions.

LA XIFRA

1,7
milions
és el que costarà el projecte i l'obra del torrent de la Salut, sufragats per la Generalitat, l'Ajuntament i els veïns de l'entorn.

LA FRASE

És una actuació necessària perquè hi ha un problema cada vegada que hi baixa l'aigua
Pep Masó
alcalde d'argentona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.