Serveis

Cabrera de Mar

Enllesteixen la canalització de la riera al seu pas pel poble

L'execució de l'obra es va fer en dues fases i, a banda de minimitzar l'impacte en cas de pluja, també permetrà un millor accés a la zona esportiva

Cabrera de Mar ha finalitzat la canalització de la riera al seu pas pel municipi. De fet, ara s'ha acabat la segona fase al tram que va des de l'ajuntament fins al pont de Sant Domènec, ja que la primera –que va permetre canalitzar la part superior– es va fer durant el 2009. A grans trets, l'obra ha consistit en la instal·lació d'un tub interior d'1,20 metres de diàmetre per poder canalitzar en millors condicions l'aigua de la pluja i evitar així inundacions. A més, aquestes obres també han servit per canviar el sistema de clavegueram de la riera, amb la instal·lació d'un altre tub de 80 centímetres. Els treballs també permetran un millor accés a la zona esportiva, que és al costat.

En total, s'ha intervingut en prop de 800 metres de riera, que és el tram que passa pel nucli urbà, i les obres han costat en conjunt prop d'un milió d'euros. D'aquests, gairebé 500.000 euros els ha aportat l'Estat i han servit per executar la primera fase dels treballs. Pel que fa a la segona part de les obres, ha costat una mica més de 500.000 euros, dels quals 313.000 han estat finançats per la Generalitat a través del Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC); la resta (242.000 euros), els ha pagat el mateix Ajuntament de Cabrera de Mar. El regidor d'Obres, Jordi Mir (CiU), va explicar: “És una obra que no és vistosa, però que beneficiarà molt les persones perquè, quan plovia, no s'hi podia passar”.

LA XIFRA

1
milió d'euros
han costat les obres a la riera, que han estat finançades per l'Estat, la Generalitat i l'Ajuntament.

LA FRASE

És una obra que no és vistosa, però sí beneficiosa, perquè quan plovia no s'hi podia passar
Jordi Mir
Regidor d'Obres de Cabrera de Mar

Només falta pintar els senyals al terra

Ara, els cotxes ja poden circular per la riera, però encara hi falten els senyals de circulació que han d'anar pintats a terra. Mir va assegurar que això es faria en els pròxims dies. Tot i això, l'obra ha superat en tres mesos els terminis, a causa de les dificultats de fer passar la nova canonada al tram del pavelló esportiu, on confluïen molts serveis soterrats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.