Serveis

vilanova i la geltrú

La façana marítima estarà lliure de trànsit per la revetlla

L'Ajuntament de Vilanova repetirà el dispositiu del 2010, prohibint-hi l'accés en cotxe i motocicleta a partir de les nou del vespre

Les guinguetes hauran de tancar a les cinc del matí, hora en què començarà la neteja

L'Ajuntament de Vilanova tornarà a prohibir l'accés de vehicles a la façana marítima a partir de les nou del vespre d'avui, amb motiu de la revetlla de Sant Joan. La mesura va estrenar-se l'any passat, i els resultats “prou òptims” han aconsellat repetir-la enguany, segons el regidor de Seguretat i Protecció Ciutadana, Francesc Xavier Sánchez (CiU). El dispositiu preveu habilitar un aparcament provisional al solar municipal que hi ha davant de l'AKI, a la ronda Europa.

La prohibició del trànsit permet “evitar incidències”, segons va explicar Sánchez ahir, en una roda de premsa. “El dispositiu ha de permetre que la ciutadania pugui gaudir d'una revetlla segura i tranquil·la”, va dir el regidor. “La idea és que la gent de Vilanova vagi a la platja caminant. Amb el moviment que es produeix a la platja aquella nit hem de prendre mesures extraordinàries”, va afegir el responsable de Seguretat Ciutadana.

Accés per als veïns

Els únics vehicles que podran accedir a la zona seran els de servei públic (autobusos i taxis), els serveis d'emergència, i els veïns del barri de Mar, que hauran de seguir les indicacions de la policia local a l'hora d'entrar o sortir de la façana marítima. “La gent que no sigui veïna demano que no ho intenti, és millor evitar conflictes”, va afirmar el regidor de Seguretat Ciutadana ahir.

Des de les nou del vespre d'avui fins a les nou del matí de demà es reforçarà el dispositiu de seguretat, a càrrec de la Policia Local i dels Mossos d'Esquadra, que també realitzaran controls a l'estació de Renfe. A més, i dins la campanya coordinada pel Servei Català del Trànsit, els Mossos, a les vies interurbanes, i la Policia Local, a les vies urbanes, realitzaran controls d'alcoholèmia i drogues.

Hospital de campanya

Pel que fa a l'atenció sanitària d'urgència, el dispositiu serà similar al de l'any passat. Una trentena de voluntaris de la Creu Roja s'encarregaran de realitzar el servei i s'instal·laran punts d'assistència a la zona de la platja. També hi haurà un hospital de campanya al passeig de Ribes Roges, i un servei d'ambulàncies per si fes falta traslladar alguna persona accidentada.

El dispositiu especial de neteja de platges començarà a les cinc del matí, coincidint amb el tancament de les guinguetes, amb la desocupació de les platges i l'inici de la neteja manual, que es farà al voltant de les sis del matí. Posteriorment, entraran els tractors per deixar la sorra a punt per als primers banyistes. Durant la diada de Sant Joan, el servei de neteja disposarà d'un reforç de 20 persones que realitzaran la neteja manual. A més, s'instal·larà un major nombre de papereres a la sorra, que seran retirades a primera hora del matí de demà. Com ja s'ha fet altres anys, es manté el servei de neteja i vigilància continuada als lavabos instal·lats al costat de les guinguetes.

LA FRASE

Amb el moviment que es produeix a la platja aquesta nit hem de prendre mesures extraordinàries
-
Francesc Sánchez
Regidor de Seguretat i Protecció Ciutadana

Dispositius a Sitges i a Cubelles

Policia Local, Mossos d'Esquadra, Bombers i Creu Roja, han dissenyat un dispositiu especial per a la revetlla de Sant Joan a Sitges que mobilitzarà prop de 70 efectius de seguretat. L'Ajuntament del municipi informa que, amb la intenció de prevenir les conductes de risc, la Policia Local establirà controls d'alcoholèmia en diversos punts de la vila.

D'altra banda, la Policia Local de Cubelles també té a punt el dispositiu de seguretat per aquesta nit. La vigilància habitual s'ha ampliat a tres patrulles que realitzaran tasques de prevenció i seguretat a tot el municipi. Així mateix, es controlaran les platges i les festes particulars amb l'objectiu d'evitar al màxim les molèsties que es puguin ocasionar als veïns; els agents també centraran la seva atenció a fer respectar els horaris de tancament de bars i bars musicals. En aquest sentit, se seguirà el ban que permet el tancament una hora més tard de l'horari habitual de cada establiment. Aquestes tasques es faran en col·laboració amb els Mossos d'Esquadra, que efectuaran controls d'alcoholèmia al llarg de la nit a tres punts del municipi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.