equipaments
Vilajuïga atura el centre d'interpretació de la cuina perquè no té diners
L'alcalde diu que tenen la subvenció de la Generalitat però que l'Ajuntament no té la seva part d'inversió
S'ajorna fins que passi la crisi econòmica
L'Ajuntament de Vilajuïga ha decidit deixar en suspens el projecte de construir un centre d'interpretació de la cuina i la cultura tradicionals per falta de diners. Segons ha explicat l'alcalde, Pere Trias (ERC), “l'equipament té finançament del projecte Viure al Poble de la Generalitat i un altre ajut del pla únic d'obres i serveis, però el que seria inaudit és que entréssim en una aventura en què hi faltaria posar la nostra part d'inversió”. “Ho deixem en stand by perquè la nostra prioritat és arreglar les finances municipals”, hi afegia l'alcalde.
Aquest projecte preveia una inversió d'un milió d'euros, que estaven finançats sobretot pel programa Viure al Poble, amb el qual la Generalitat pagava a l'Ajuntament i a d'altres de menys de dos mil habitants per fer projectes de dinamització. De fet, l'objectiu era impulsar l'activitat econòmica de la vila empordanesa. El projecte es titulava Terra de pas, un món identitari i mediterrani, eix vertebrador d'una terra, d'un país i anava molt vinculat al Centre d'Acollida Turística, que es va fer a l'entrada de la població.
La joia de la corona del programa Viure al Poble era, per l'Ajuntament, la construcció d'aquest centre d'interpretació de la cuina i la cultura tradicionals, però no es limitava només a això. El que sí que ha tirat endavant és el parc agrícola amb què es vol recuperar els conreus d'olivera que hi havia a la serra de Rodes.
LES FRASES
Faran visites escolars al parc agrícola
L'Ajuntament de Vilajuïga continua apostant pel parc agrícola, on s'han posat ovelles que netegen la zona i on l'objectiu és que hi torni a haver conreus, sobretot d'olivera. La idea és que el projecte s'autofinanci mentre no hi hagi recursos públics. A partir d'aquest any s'hi organitzaran visites d'escolars de la comarca per explicar-ne els valors naturals.