Serveis

Ontinyent s'adhereix al Sistema de Seguiment dels casos de Violència

El conveni permet a la policia local consultar les dades de les forces de seguretat de l'Estat

L'alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, i la Delegada del Govern Ana Botella, han informat de la imminent adhesió del Cos de la Policia Local de la ciutat al Sistema de Seguiment Integral dels casos de Violència de Gènere del Ministeri d'Interior.

Cal recordar que a novembre de 2004 el plenari de l'Ajuntament va aprovar un protocol d'actuació integral contra la violència de gènere pioner a tot l'Estat i que incorporava mesures absolutament necessàries, a les que ara es dóna continuïtat, es potencia, i fins i tot es millora. També es va produir l'adhesió al protocol signat en 2006 entre la Federació Espanyola de Municipis i Províncies i el Ministeri de l'Interior per a la Protecció de les Víctimes contra la Violència Domèstica i de Gènere, i tan sols restava constituir la mesa de coordinació policial, un tema que estava pendent des de feia temps, i que la setmana passada es va constituir a la Junta de Seguretat Local.

Ara, Ontinyent serà la quinzena ciutat valenciana en incorporar-se al Sistema de Seguiment Integral dels casos de Violència de Gènere, una eina fonamental per a la lluita contra esta lacra social, que és una de les prioritats del Govern Central.

El que es permet a través d'aquest conveni, és que les policies locals i els tècnics municipals especialitzats puguen accedir directament a la informació que manegen les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat per al seguiment de la situació de les dones incorporades al sistema



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.