Serveis

Es recorrerà a Algemesí el plec de condicions de l'ORA

Més Algemesí considera que l'aprovació ha estat feta de manera irregular i cap la possibilitat que siga nul per defecte de forma

Quan s'abordà aquest debat, i donada l'existència d'una esmena parcial i cinc esmenes a la totalitat al respecte, l'alcalde d'Algemesí informà que el debat d'aquestes no procedia fer per separat sinó que es faria tot en un únic debat. Per justificar la seua decisió s'excusà en el fet que ho havia dit en la Junta de Portaveus. Aquest procediment es dugué endavant malgrat la protesta de la totalitat de grups de l'oposició.

Cal indicar que el Reglament Orgànic Municipal (ROM) sols indica al seu article 93 que cada grup municipal té l'obligació d'agrupar en un únic text i part expositiva totes les esmenes que plantegen al voltant d'una proposta o acord. El ROM no indica res al respecte d'agrupar en un únic debat totes les esmenes de grup. El Real Decret 2568/1986 que estableix el Reglament d'Organització,Funcionament i Règim Jurídic de les Entitats Locals (ROF), que és la normativa superior, tampoc indica res al respecte. Malgrat aquest sorprenent procedir, s'ha de dir que la protesta s'hi realitza per considerar-la arbitrària i infundada.

Més Algemesí presentarà en la setmana vinent un recurs de reposició sol·licitant que se declare la nul·litat de l'aprovació del plec de condicions, per considerar que, per evitar la inseguretat jurídica creada s'anul·le aquest acord i que aquest punt passe novament per plenari i es procedisca d'acord amb el que indica la legislació.

Més Algemesí, en cas de no corregir-se aquest defecte de forma greu, durà endavant aquelles mesures que considere oportunes per tal de defensar el bon funcionament de la vida democràtica, que ha segut violentat amb un procediment que únicament perseguia evitar que es parlara sobre les incoherències de la proposta municipal. És per això que “instem a l'Ajuntament a que ature el procediment i no procedisca encara a publicar el plec ja que d'iniciar-se el procés i després declarar-se nul podrien veure's afectades les empreses concursants i els interessos d'Algemesí”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.