Serveis

S'exigeix a Paterna la municipalització del servei d'aigua potable

Els nacionalistes responsabilitzen Agustí dels incompliments d'Aigües de València en la informació sobre la qualitat del servei

Compromís considera que l'empresa municipal Aigües de Paterna és qui ha de gestionar l'aigua del municipi i per això exigeixen que es municipalitze totalment el servei, llevant-li les concessions oficials i les oficioses a Aguas de Valencia, que ha protagonitzat incompliments en la informació sobre la qualitat de l'aigua potable en el poble.

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, explica que “després de conéixer un incident sobre la falta de cloració de l'aigua en una vivenda de la Canyada denunciat per un veí, cal que l'alcalde done explicacions i assumisca la seua responsabilitat en aquest fet, ja que el control en la qualitat de l'aigua és una de les competències pròpies més importants de qualsevol ajuntament. En Paterna estem patint l'abandó de Lorenzo Agustí en aquesta funció que ve arreplegada a l'article 30 del RD 140/2003, on s'estableixen els criteris sanitaris de la qualitat de l'aigua per a consum humà”.

S'ha comprovat en reiterades ocasions que al Servei d'Informació Nacional d'Aigua de Consum (SINAC) no consten les analítiques actualitzades del sistema d'aigua potable del poble que porta Aguas de Valencia i la Cooperativa d'El Plantío, ja que si es fa una cerca de les últimes dades publicades es confirma que en el cas de la Canyada són del 24 de febrer de 2011. I això hauria de tindre un seguiment municipal, que no és el cas. I Aguas de Valencia també està incomplint el RD 140/2003. En concret l'article 17.3 que exigeix que tots els resultats derivats del control de la qualitat de l'aigua han d'estar en suport informàtic i amb concordança amb el SINAC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.