Serveis

infraestructures

La nova plaça Mercat d'Olot s'obrirà la tardor del 2014

Les obres, de quasi 7 milions d'euros, s'adjudicaran abans de final d'any i inclouen el trasllat dels placers

L'Ajuntament i Mercadona signen el conveni per a l'explotació del supermercat

La nova plaça Mercat d'Olot ha d'entrar en funcionament la tardor del 2014 i les obres s'adjudicaran abans de final d'aquest any, segons ha avançat l'alcalde, Josep Maria Corominas, durant l'acte de signatura del conveni amb els responsables de Mercadona per a l'explotació de la superfície comercial del nou edifici. Dijous passat, en un ple extraordinari, es va aprovar el concurs públic per a la redacció del projecte constructiu, enderroc, construcció i explotació per 40 anys de la nova plaça Mercat de la capital garrotxina.

Coincidint amb la signatura del conveni, s'ha fet públic el disseny exterior de la nova plaça Mercat, fruit d'un concurs restringit en el qual van participar en la fase final tres bufets d'arquitectes. El projecte definitiu, doncs, s'ha de cenyir a l'estètica exterior de LAND Urbanisme i Projectes SLP (Simó Roca, Esteve Corominas i Miquel Capdevila) titulada Umbracle. Atenent l'encàrrec de l'equip de govern, la nova plaça tindrà molta llum natural, a través d'una gran superfície vidriada, un sostre d'umbracle amb làmines de metacrilat transparent, uns murs verds per tapar el moll de càrrega –es vol donar imatge de capital del Parc Natural de la Garrotxa–, l'altura de l'edifici serà menor i estarà integrat a l'entorn mantenint el mercat del Rengle i amb un espai amb botigues de productes del territori que donarà continuïtat a la zona comercial del carrer Llopis.

El pressupost de licitació de la futura plaça Mercat és de 6,9 milions d'euros més l'IVA. El concurs per a l'adjudicació s'ha de publicar al butlletí oficial de la Unió Europea. La nova plaça Mercat tindrà quatre plantes. A la planta baixa, hi haurà el mercat municipal, amb tancaments envidriats i tres accessos, locals comercials, oficina de turisme, bar i cafeteria, un quiosc llibreria, molls de càrrega i descàrrega i dependències auxiliars.

Hi haurà també dues plantes subterrànies. La primera, destinada al supermercat Mercadona, amb lavabos públics i magatzem, i la segona serà d'aparcament de vehicles. Finalment, hi haurà dos entresolats, un dels quals es destinarà a sala polivalent d'ús públic, especialment per a activitats habituals dels placers, i també per a cambra higiènica adaptada i dependències del mercat. L'altre serà per a les sales d'instal·lacions i magatzems.

En el projecte s'ha de preveure la recuperació de la plaça del Doctor Fàbregas com a lloc d'estada amb bancs, la terrassa del bar i zones verdes.

LA XIFRA

6,9
milions d'euros
més l'IVA és el preu de licitació de la nova plaça Mercat d'Olot, el qual engloba tota l'operació.

Un altre Mercadona per a la ciutat?

El director d'expansió i obres de Mercadona, Josep Gutiérrez, ha avançat que la marca es plantejarà obrir un segon supermercat a Olot en funció de l'evolució del negoci del que s'ha de fer a la plaça Mercat. Gutiérrez ha remarcat la voluntat de Mercadona d'apostar per la proximitat, i en aquest sentit ha dit que estudien també instal·lar supermercats a Ripoll i a Torelló, entre diversos punts del territori que no ha detallat. La signatura del conveni ha estat beneïda pel director general de Comerç, Josep Maria Recasens. L'alcalde ha explicat que el pressupost de la plica inclou el trasllat dels placers a un espai alternatiu proper, l'enderroc de l'edifici actual, la construcció del nou, els honoraris tècnics de projectes i de direcció d'obra i la urbanització dels carrers adjacents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.