Serveis

equipaments

Vilafant estrena el pavelló esportiu, que no està acabat

Falten 60.000 euros per enllestir-lo, però l'Ajuntament no l'acabarà fins que la Generalitat pagui el milió d'euros que li deu

Demà es fa una jornada de portes obertes, coincidint amb la festa major

Vilafant ha estrenat aquest setembre el nou pavelló esportiu i demà, coincidint amb la festa major, farà una jornada de portes obertes perquè els veïns del poble puguin visitar el nou equipament. De moment, no es podran usar, però, totes les instal·lacions ja que queda pendent fer-hi una tercera fase que ha de permetre enllestir la sala de gimnàs i la de màquines. Serà una inversió mínima, de només 60.000 euros, però l'Ajuntament de moment no la farà perquè la Generalitat els deu molts diners de la part d'obra acabada. Per això, de moment no es farà inauguració oficial.

Ahir, tot i que encara s'estaven fent les últimes comprovacions de les instal·lacions, ja hi havia entrenaments de bàsquet. També s'hi farà handbol i hoquei.

El pavelló esportiu que s'ha construït a la zona de les Forques ha costat de moment dos milions d'euros i s'hi han fet dues fases. La primera, en què es va fer l'estructura i la coberta, va costar mig milió, i en aquesta segona s'ha fet el gros de l'obra. Falten per invertir, segons l'alcaldessa, Consol Cantenys, només 60.000 euros per acabar la sala de gimnàs i la de màquines. Està previst que es faci en aquest mandat però la inversió de moment no té data perquè l'Ajuntament no es vol arriscar a fer cap més despesa fins que la Generalitat pagui els diners que deu de l'obra feta.

Segons Cantenys, el govern no ha pagat ni els diners corresponents al Pla d'Obres i Serveis del 2010 ni els del 2011, que sumen mig milió, ni tampoc 600.000 euros més d'inversió del departament d'Esports. “No ens han pagat res des del 2010, només hem cobrat de la Diputació, i fins que no cobrem les subvencions de moment no farem res més.”

L'antic Poliesports

Vilafant i Figueres havien previst inicialment un gran projecte d'equipaments esportius, conegut com el projecte Poliesports, però l'any 2009 la capital de l'Alt Empordà se'n va desmarcar i el municipi veí es va trobar sol tirant endavant el complex esportiu. Després d'això, l'entrada del PSC a l'alcaldia de Vilafant va fer reconduir Poliesports i l'alcaldessa, Consol Cantenys, va decidir prioritzar el pavelló que ara s'estrena i deixar de banda la piscina coberta que també hi havia prevista.

LA XIFRA

1,5
milions
d'euros ha costat la segona fase d'obres, a la qual s'han d'afegir 500.000 euros de la primera fase.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.